Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

NO PASSARAN

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Από την υπόθεση της ζαρντινιέρας και του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια, στον φοιτητή με τις πιτζάμες, το δολοφονικό χτύπημα με την μηχανή του Δελτά σε διαδηλώτρια στην Αθήνα, την προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα, την υπόθεση των διώξεων στο Αγρίνιο καθώς και σε εκατοντάδες άλλες υποθέσεις διαπιστώνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια δικαστική και κατασταλτική εξουσία που επανειλημμένα είτε στηρίζει τις κατηγορίες που αποδίδει στους διαδηλωτές στο κενό, είτε αποδίδει άσυλο και κάλυψη στην βία και την αυθαιρεσία των ένστολων αγριάνθρωπων που αποτελούν το σώμα τις ΕΛ.ΑΣ.
Το δόγμα Χρυσοχοίδη περί μηδενικής ανοχής σηματοδοτεί μια εποχή όπου πλέον ενοχοποιείται όχι αυτός που «παρανομεί» αλλά η κάθε αντικαθεστωτική δράση και άποψη ως παραβατικότητα. Το «η Αθήνα μοιάζει με την Καμπούλ» του Χρυσοχοίδη στις αρχές του 2009 δεν ειπώθηκε για να περιγράψει τόσο την εικόνα της Αθήνας εκείνο τον καιρό. Αλλά περισσότερο για να προϊδεάσει την κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζεται από εδώ και πέρα από το υπουργείο δημοσίας τάξης. Δηλαδή ως μία κατεχόμενη από ξένο στρατό χώρα.
Μας επιβάλλουν ένα μέλλον χωρίς αμοιβή στην εργασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς κοινωνική συνοχή χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αυτεξούσιο. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την χρεοκοπία της κυβέρνησης, οδηγούμαστε στο ΔΝΤ εξαιτίας μιας πολιτικής η οποία ερήμην μας, αποφασίζετε και μας επιβάλετε εδώ και δεκαετίες. Το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε και τώρα ζητά την δικιά μας προσφορά, την δικιά μας θυσία για να διορθωθούν τα αδιόρθωτα. Η ιστορία επαναλαμβάνετε διαρκώς αλλά ποτέ ως φάρσα πάντα ως τραγωδία. Κράτος και κεφάλαιο καταστρέφουν και μετά ζητάνε εμείς να πληρώσουμε αυτά για τα οποία ευθύνονται.

Για την εξουσία είναι ένοχος όποιος αντιστέκεται. Η στρατικοποίηση στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών είναι πλέον γεγονός. Το κατασταλτικό πλαίσιο όλο και διευρύνεται με τη δημιουργία του κουκουλονόμου και των τρομονόμων στο δικαιϊκό επίπεδο και με τη διαρκή ενδυνάμωση των κατασταλτικών μηχανισμών με τις ομάδες Δ και ΔΙΑΣ, τα νέα δακρυγόνα, τα κανόνια νερού, κλπ. Όλα αυτά βρίσκουν εφαρμογή όχι στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας (εγκληματικότητα η οποία, στο βαθμό που υπάρχει και δε μιλάμε απλώς για το θέαμα αυτής, προκαλείται από τη φτώχεια, την τεράστια κοινωνική ανισότητα και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού από το κράτος και το κεφάλαιο) αλλά στον πόλεμο της εξουσίας ενάντια στην κοινωνία που αγωνίζεται.

Η διαδήλωση, η διαμαρτυρία , η κατάληψη, η απεργία στοχοποιούνται και αντιμετωπίζονται πλέον στην σφαίρα του ποινικού. Το κράτος με το παράλογο των συλλήψεων και των προφυλακίσεων όπως σε αυτή την περίπτωση περνάει το μήνυμα του φόβου στην κοινωνία και εξυπηρετεί αυτήν την στρατηγική από την μεριά του. Οι μηχανισμοί της εξουσίας καλλιεργούν μύθους προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο: μόνον όταν ο φόβος γίνει καθολικός, θα μπορέσουν ανενόχλητοι να επικρατήσουν. Θέλουν να μας κάνουν να φοβηθούμε τους μετανάστες, την παγκόσμια κρίση, την πιθανή χρεοκοπία και οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ιδιοκτησία τους, την αμφισβήτηση, τη συμμετοχή σε αγώνες, την εξωθεσμική και ακηδεμόνευτη δράση την προοπτική της ανατροπής που μπορεί να προκαλέσουν τα κοινωνικά κινήματα.

Όλα αυτά όμως φανερώνουν το φόβο του κράτους και του κεφαλαίου στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία να αντιταχθούν στα νέα μέτρα, να μη δεχτούν περαιτέρω το ρήμαγμα των ζωών τους και να δημιουργήσουν νέους Δεκέμβρηδες, ευρύτερους και πιο αποφασισμένους, καταστάσεις δηλαδή που θα απειλήσουν την εξουσία και θα προσπαθήσουν να πραγματώσουν το σύνθημα όλα για όλους, τίποτα για κράτος και αφεντικά.


Μας φοβούνται και όσο είμαστε ενωμένοι θα μας τρέμουνε περισσότερο.
Η Αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή.
Το δίκιο μας είναι η δύναμη μας. Η βία του κράτους θα είναι η καταστροφή του.

ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6 8:ΟΟμμ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ, Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Γ. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 17/6 10πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.