Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 & 5 ΜΑΗ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ: Η ΕΕ,το ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις τους

Οι αγώνες και η εξουσία στα χέρια μας

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,



Τα μέτρα της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν πράσινο περιτύλιγμα, μπλέ άρωμα και καρατζαφέρειο λογική. Όποιος νομίζει ότι τα χειρότερα είναι όσα ανακοινώθηκαν απλά ζει με ψευδαισθήσεις.

Δώρα και άδειες ονομάζονται επιδόματα και αποσυνδέονται από τον πενιχρό μισθό μας. Επιδόματα και υπερωρίες έχουν ήδη περικοπεί και με την πρώτη ευκαιρία θα καταργηθούν. Το επικουρικό μας ταμείο έχει χρεοκοπήσει και οι συντάξεις μπαίνουν κι αυτές στη κλίνη του προκρούστη Αθροίζοντας την άμεση και έμμεση φορολογία το εισόδημά μας κατεβαίνει στα όρια της μη επιβίωσης.



ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται ποιος χρέωσε τη χώρα περισσότερο, ενώ στη πραγματικότητα και οι δυο την έριξαν στον καιάδα. Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι «προσπαθούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα», αλλά ό,τι χειρότερο ήταν να γίνει έχει ήδη συμβεί. Η καπιταλιστική ελληνική οικονομία χρεοκόπησε και παρασέρνει ολόκληρη τη νότια Ευρώπη στον ίδιο δρόμο.



Μπροστά στην απερίγραπτη καταστροφή, οι συνδικαλιστές του συλλόγου μας μέσω της αδράνειας, της έλλειψης προτάσεων και οποιουδήποτε σχεδίου δράσης μας υποτάσσουν στις επιλογές του «εθνικού» καθήκοντος, να «σώσουμε τη χώρα», δηλαδή σε όσα λέει ακόμα κι ο Καρατζαφέρης! Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 48ωρη απεργία αλλά μόνο η κλιμάκωση σε απεργία διαρκείας είναι δυνατόν να φέρει αποτελέσματα. Το πρόβλημα δεν είναι απλά οικονομικό και λογιστικό αλλά κύρια πολιτικό και ταξικό: Κανείς κλέφτης δεν μπήκε φυλακή και οι έχοντες και κατέχοντες μένουν στο απυρόβλητο. Όσοι δηλαδή δημιούργησαν τη κρίση μέσω του ανυπέρβλητου κοινωνικού πλούτου που είναι στις τσέπες τους. Το δίλημμα είναι: ποια κυβέρνηση θα τα έπαιρνε από αυτούς για το «καλό της χώρας»;



Μόνο που η «χώρα» είναι το σάπιο πολιτικό προσωπικό, ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός που «βόλευε» με κόλπα τις ανάγκες μας, οι ψεύτες και οι κλέφτες, τα λαμόγια και οι απατεώνες μιζάνθρωποι, δηλαδή ένα σύστημα που αναπαράγει τη διαφθορά και τη κλοπή του κοινωνικού πλούτου. Μόνο μια κυβέρνηση των εργατών, της μισθωτής σκλαβιάς και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να τα βάλει μαζί τους.



Τα ψέματα τέλειωσαν: ή θα μας γδάρουν ή θα τους διώξουμε όλους. Ο αγώνας μας ή θα είναι διαρκείας ή θα υποταχτεί στα μαγειρέματα του ΔΝΤ, της ΕΕ, των κυβερνήσεών τους, με κύριο πιάτο όλους εμάς.



Το πρώτο βήμα είναι να περάσουν οι αγώνες στα χέρια μας μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, να συντονίσουμε τους αγώνες μας με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τη κρίση με επιτροπές αγώνα παντού και εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς συναδέλφους, άμεσα υπεύθυνους για το συντονισμό και τη κλιμάκωση των ενεργειών μας.

Αν αφήσουμε τους αγώνες στο υπάρχον συνδικαλιστικό προσωπικό θα μας θάψει στα ερείπια ενός συστήματος που δεν μπορεί να μας προσφέρει τίποτα πια, παρά μόνο φτώχια κι εξαθλίωση.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ & ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

4 ΜΑΗ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 10.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.