Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ισραήλ: «Θα μπλοκάρουμε τα πλοία για τη Γάζα»

Τα σχέδιά του για το «μπλοκάρισμα» των οκτώ πλοίων που κατευθύνονται προς τη Γάζα ανακοίνωσε και επίσημα το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών, οι ισραηλινές αρχές πρόκειται να αναχαιτίσουν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τον στολίσκο της επιχείρησης "Ενα πλοίο για τη Γάζα" και θα τα αναγκάσουν να κατευθυνθούν στο επίνειο της Ιερουσαλήμ, το Ασντοτ, όπου οι επιβάτες θα παραδοθούν στη μεταναστευτική αστυνομία. Στη συνέχεια θα ερευνηθεί το φορτίο με το υλικό της βοήθειας κι αν βρεθεί "καθαρό" από πολεμοφόδια, θα αποσταλεί στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου των Εξωτερικών, κ. Γιγκάλ Παλμόρ, εκλήθησαν σήμερα οι πρεσβευτές της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, όπου και τους τονίστηκε η πάγια ισραηλινή θέση για το θέμα, καθώς και ότι "το Ισραήλ θεωρεί πρόκληση τον κατάπλου του στολίσκου".

Εξάλλου η φιλο-ισραηλινή οργάνωση "Συμπαρασταθείτε μας" ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μία "αντί-διαδήλωση", με δικό της στολίσκο, όπου θ' αναρτηθούν και καταγγελτικά γιά την "Χαμάς" συνθήματα, αλλά και συνθήματα αποδοκιμασίας για τις πυραυλικές της επιθέσεις κατά πόλεων στο νότιο Ισραήλ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.