Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Στελέχη των μυστικών υπηρεσιών είχαν στήσει «παραμάγαζο» πουλώντας προστασία, υποκλοπές και πτυχία

ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν... κολέγιο στην οδό Ακαδημίας για να δίνουν, αντί αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες! Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών είχε αρχίσει «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, 
για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε υπηρεσίες ασφαλείας εταιρειών- το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα - αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας. Το ίδιο κύκλωμα εντός της ΕΥΠ φέρεται να προσέγγιζε την περίοδο 2004-2006 επιχειρηματίες προκειμένου
να πραγματοποιούν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με χρήση μιας ειδικής συσκευής-βαλίτσας που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες.
Η έρευνα για το «παραμάγαζο» της ΕΥΠ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες για ύποπτο ρόλο σημαντικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών. Κανείς όμως δεν μπορούσε να αντιληφθεί το εύρος της υπόθεσης. Υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μια πρωτοφανή υπόθεση με ύποπτες ενέργειες και...”επενδύσεις”,όπου εκτός των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν από πρώην στελέχη δημοσίων οργανισμών μέχρι άνθρωποι της Εκκλησίας και από υπευθύνους εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας μέχρι εκπρόσωποι εταιρειών security. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών...».

«Σας αγοράζουμε για εθνικούς λόγους»

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η αναφορά προς το «Βήμα της Κυριακής» ιδιοκτήτη εταιρείας Πληροφορικής στην οδό Αχαρνών ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 του έγινε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας από την προαναφερόμενη ομάδα, η οποία του ανήγγειλε ότι «η ΕΥΠ ενδιαφέρεται να αγοράσει την επιχείρησή σας για εθνικούς λόγους (!) ». Και ακολούθως εκλήθη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη για να επικυρώσει τη συμφωνία και να ακούσει, όπως είπε, ότι «το μεγάλο μαγαζί θα είναι πάντα δίπλα σου»...

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Α΄ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ αλλά και άτομα από άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με παρακολουθήσεις, συστήματα Πληροφορικής κ.ά. Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ συνεργάζονταν με 42χρονο θεσσαλό επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στα Σκόπια. Η γνωριμία τους φέρεται να έγινε μέσω υπευθύνων εταιρειών συστημάτων ασφάλειας και η συνεργασία τους υποτίθεται ότι είχε σκοπό την «παρείσφρηση της ΕΥΠ σε υποθέσεις χωρών των Βαλκανίων» . Γρήγορα όμως εξελίχθηκε στις μεγάλες μπίζνες της παρα-ΕΥΠ. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα βήματα αυτής της συνεργασίας έγινε με την... πρόσληψη στις μυστικές υπηρεσίες της συζύγου του επιχειρηματία!

Πτυχία...
Βρετανίας!

Οπως έχει προκύψει από την έρευνα, η πρώτη «επενδυτική» δραστηριότητα της ομάδας των στελεχών της ΕΥΠ με τη βοήθεια του 42χρονου επιχειρηματία ήταν η δημιουργία (την περίοδο 2007-2008), στον 1ο όροφο του κτιρίου της οδού Ακαδημίας 86, ενός κολεγίου που υποτίθεται ότι θα έδινε πιστοποιητικά σπουδών από πανεπιστήμια της Βρετανίας σε συνεργασία με αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα στα Σκόπια. Ο συγκεκριμένος χώρος στην οδό Ακαδημίας επελέγη γιατί στο ίδιο κτίριο στεγαζόταν επί σειρά ετών φροντιστήριο, του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι στενός συγγενής υπαλλήλου της ΕΥΠ με την οποία διατηρούσαν επαφή οι «επενδυτές» των μυστικών υπηρεσιών. Χωρίς, πάντως, όπως προέκυψε, ο άνθρωπος αυτός και η συγγενής του να έχουν ιδέα για το τι συνέβαινε με τις «μπίζνες» της ομάδας αυτής.

Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λέει ότι « από στοιχεία αλλά και μαρτυρίες ιδιωτών προκύπτει ότιστο κολέγιο της Ακαδημίας υπήρχε σχέδιο εικονικής εγγραφής υπάλληλων της ΕΥΠ προκειμένου να λαμβάνουν πιστοποιητικά σπουδών από κολέγιο του Λονδίνου, με κύριο στόχο να παίρνουν παράτυπα προαγωγές και να έχουν μεγαλύτερο μισθό»! Οπως ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» ιδιοκτήτης άλλου μεγάλου φροντιστηρίου της Αθήνας, «με είχε προσεγγίσει προ μερικών ετών ο 42χρονος επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης του κολεγίου στην οδό Ακαδημίας και ισχυριζόταν ότι είχε επαφή με μεγάλα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήθελε να προχωρήσει σε εξαγορά και άλλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Αθήνας. Αμέσως κατάλαβα ότι πίσω από αυτές τις μεγαλοστομίες συνέβαινε κάτι περίεργο...».

Και στην υπόθεση Κούνεβα!

Μία από τις πρώτες επαφές ήταν η συνεργασία με εκπρόσωπο ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αρχίσουν κοινές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας, «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήλθα σε επαφή με τον 42χρονο επιχειρηματία μέσω στελεχών της ΕΥΠ. Σκοπός μου ήταν να προχωρήσουμε σε κοινές δραστηριότητες σε γειτονικές χώρες». Ακολούθησε η απόπειρα εξαγοράς εταιρείας Πληροφορικής στην οδό Αχαρνών αλλά και η συνεργασία με εταιρεία καθαρισμού, το όνομα της οποίας μνημονεύθηκε στην υπόθεση της ανεξιχνίαστης δολοφονικής επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2008 στα Πετράλωνα εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα . Οπως διαπιστώνεται τώρα, εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αρχίσει συνεργασία με τους «επενδυτές» της ΕΥΠ και τους ιδιώτες. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τοποθετήθηκε στην εταιρεία καθαρισμού ως υπεύθυνος ασφαλείας ένας πρώην πράκτορας της ΕΥΠ (τα στοιχεία όλων των αναφερομένων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), ο οποίος είχε κατηγορηθεί τη δεκαετία του ΄90 για συμμετοχή στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών με πρωταγωνιστή την «ομάδα Μαυρίκη» και ανήκε στην ομάδα φρούρησης γνωστού πολιτικού. Τώρα εξετάζεται αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν οποιονδήποτε ρόλο και στην υπόθεση Κούνεβα.

Υποκλοπές για ιδιώτες

ΙΔΙΩΤΗΣ, σύμβουλος εταιρειών, δέχθηκε πρόταση «συνεργασίας» από στελέχη της ΕΥΠ που ήθελαν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρηματίες. Ο ίδιος μιλάει στο «Βήμα της Κυριακής» για τις επαφές του με το κύκλωμα: «Προ μερικών ετών με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου δύο στελέχη της ΕΥΠ. Λόγω του ότι μέσω της δουλειάς μου γνωρίζω αρκετούς επιχειρηματίες, μου ζήτησαν να μεσολαβήσω προκειμένου να έλθουν σε επαφή μαζί τους. Στόχος τους, όπως μου είπαν, ήταν να οργανώσουν το σύστημα ασφαλείας τους αλλά και να προχωρούν σε υποκλοπές για λογαριασμό τους. Οπως μου είπαν, μπορούσαν να χρησιμοποιούν μια ειδική βαλίτσα υποκλοπών που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ για υποθέσεις κατασκοπίας, οργανωμένου εγκλήματος κτλ. Σε αυτές τις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες επεδείκνυαν σχετικό κείμενο με τις δυνατότητες των συστημάτων που χρησιμοποιούσαν, ενώ παρουσίαζαν και λίστα των πελατών τους. Ανάμεσά τους ήταν επιχειρηματίες από τον εφοπλιστικό χώρο, από αυτόν των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλοι».

ΤΙ ΛΕΕΙ...Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ»

«Μου έλεγαν: “Για ό,τι θες η ΕΥΠ είναι εδώ”»

Το κτίριο της οδού Ακαδημίας 86 όπου στεγαζόταν το κολέγιο -παραμάγαζο που είχαν στήσει παρανόμως στελέχη της ΕΥΠ με ιδιώτες
OΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣεταιρείας πληροφορικής επί της οδού Αχαρνών περιγράφει στο «Βήμα της Κυριακής» την εμπειρία του από τη συνεργασία του με το κύκλωμα της ΕΥΠ: «Το φθινόπωρο του 2008 με προσέγγισαν ένα πρώην στέλεχος του ΟΠΑΠ με έναν επιχειρηματία, προκειμένου να αγοράσουν την εταιρεία μου που εκείνο το διάστημα παρουσίαζε λειτουργικά προβλήματα και επίκειτο να μπει στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νόμου. Η πρότασή τους δεν προχώρησε και ακολούθως εμφανίστηκε, έπειτα από σύσταση των προαναφερθέντων, ο 42χρονος θεσσαλός επιχειρηματίας μαζί με στελέχη της ΕΥΠ. Στην πορεία εμφανίστηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις επενδυτικές δραστηριότητες ένας κληρικός από περιοχή της Βοιωτίας και ένας εκπρόσωπος εταιρείας παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών. Μου είπαν επί λέξει ότι «η ΕΥΠ επιθυμεί να αγοράσει την επιχείρηση σας για εθνικούς λόγους. Το μεγάλο μαγαζί, όπως θα το λέμε, θα είναι πάντα δίπλα σου. Εξάλλου, άμα έχεις κοντά σου ΕΥΠ και Εκκλησία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε»... Στόχος τους ήταν η εταιρεία μου να συνεργαστεί με το κολέγιο της οδού Ακαδημίας και ένα τμήμα των εγκαταστάσεων να στεγαζόταν στο κτίριό μας στην Αχαρνών. Οπως μου έλεγαν, στο κολέγιο θα έδιναν μεταπτυχιακούς τίτλους σε υπαλλήλους της ΕΥΠ αλλά και σε άλλους κρατικούς υπαλλήλους».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.