Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους Διδ. Συλλόγους της Αττικής να συμμετέχουν στην παράσταση
Με φόντο το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση που αποτελεί μια τομή ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση έχει στοιχίσει όλο το διοικητικό μηχανισμό για να προωθήσει συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων.
Υπουργείο, Περιφέρεια και Διεύθυνση κόβουν και ράβουν, συντρίβοντας δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας, οδηγώντας μας πολλές δεκαετίες πίσω – σε πλήρη άλλωστε αντιστοιχία με την αντιδραστική καταιγίδα που εξελίσσεται σε όλη την κοινωνία από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με όχημα τα 30άρια τμήματα και τις συγχωνεύσεις, χτυπάνε μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και εργασιακά των εκπαιδευτικών. Ενώ συμπιέζουν ακόμα πιο δραματικά το κόστος και τελικά όση Δημόσια Δωρεάν Παιδεία έχει απομείνει.
Ο Περιφερειάρχης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΛΜΕ δε διέψευσε πληροφορίες της ΕΛΜΕ ότι είχε εισηγηθεί πάνω από δεκαπέντε συγχωνεύσεις σχολείων που θα προχωρήσουν σε μια δεύτερη φάση, ενώ αρνήθηκε να αποστείλει στην ΕΛΜΕ την εισήγησή του.
Και όλα αυτά ενώ στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι υπεράριθμοι αν δε βρουν σχολείο στο ΠΥΣΔΕ που ανήκουν, θα διατίθενται στην περιφέρεια και αν δε βρουν ούτε εκεί θα διατίθενται στην επικράτεια! Και ενώ επικρέμεται η απειλή της χειραγώγησης – τρομοκράτησης σχολείων και εκπαιδευτικών με όχημα την αξιολόγηση.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι κρίσιμο να μπλοκάρουμε ΣΗΜΕΡΑ τα μέτρα που προωθούνται με γρήγορο ρυθμό.
Οι μαζικοί μας αγώνες ΜΟΝΟ μπορούν και θα δώσουν την απάντηση στα αντικοινωνικά σχέδιά τους.
Είναι επίσης κρίσιμο και αναγκαίο να ετοιμαστούμε ώστε από την έναρξη της νέας χρονιάς να ξεκινήσει δυναμικός αγώνας για την ανατροπή του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων. Ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί στη λογική «να μείνουν τα μέτρα στα χαρτιά». Απαιτείται κεντρική σύγκρουση με την πολιτική αυτή, απαιτείται κεντρική ήττα της πολιτικής αυτής.
Με
Με την Αστυνομία και στο δρόμο υποδέχτηκε τους εκπαιδευτικούς
ο Διευθυντής ΔΕ Πειραιά
Η επιμονή μας στην ανατροπή των μέτρων είναι φανερό ότι δημιουργεί εκνευρισμό και οδήγησε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να υποδεχτεί τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 25/5, αφού είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση, παρέα με αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο αλλά και στους ορόφους του κτιρίου!
Με την κάλυψη της Διοίκησης εμποδίστηκαν οι συνάδελφοι και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να εισέλθουν στη Διεύθυνση ενώ τους δηλώθηκε ότι μόνο μια ολιγομελής ομάδα εκπαιδευτικών και αφού πρώτα θα δήλωναν τα ονόματά τους στην αστυνομία θα μπορούσαν να συνομιλήσουν με το Διευθυντή!!
Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν το δρόμο με πανό και απαίτησαν να δοθούν οι απαντήσεις στα ζητήματα που έθεταν. Ακολούθησε το γνωστό παιχνίδι του παπά «φταίει η περιφέρεια, εφαρμόζω εντολές» κλπ.
Είναι γνωστή η άποψή μας ότι τα ανώτερα διοικητικά στελέχη δεν μπορούν να θεωρούνται μέλη του σωματείου. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την παραπάνω πάγια θέση μας, θεωρούμε πως η συγκεκριμένη στάση του Διευθυντή ΔΕ Πειραιά απέναντι στην ΕΛΜΕ και στους δεκάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση θέτει ζήτημα διαγραφής του από την ΕΛΜΕ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ πρέπει άμεσα να καταγγείλει τη στάση της Διοίκησης. Και πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ, που η μεν πρώτη βάζει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση καταγγέλλει τη Διεύθυνση ΔΕ Πειραιά και η δεύτερη βάζει αντίστοιχα βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια. Και μετά… τους φταίει ο κομματικός συνδικαλισμός.
Σημ: Σε πρόσφατη προκήρυξή της, η καθοδήγηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά και συγκάτοικος (με δική της και μόνο επιλογή) στις καρέκλες του προεδρείου της ΕΛΜΕ με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, επιδίδεται για μια ακόμα φορά στις γνωστές αθλιότητες συκοφαντιών και λασπολογίας (και) απέναντί μας.
Αφού… αποκαλύπτει ότι είμαστε «συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», μας λούζει με διάφορους χαρακτηρισμούς («νεροκουβαλητές των ηγεσιών…, εμπόδιο στην πολιτικοποίηση της πάλης…, για ένα κίνημα που εξαντλείται σε μια καλύτερη διαχείριση…, εχθροί στη δημιουργία Μετώπου με την εργατική τάξη» κλπ) που δεν πείθουν ούτε τα μέλη του ΠΑΜΕ. Μπροστά σε αυτά, φαντάζει απλό πταίσμα (και πραγματικά μας είναι αδιάφορο) που το ΠΑΜΕ εμφανίζει για πολλοστή φορά δικές μας προτάσεις (όπως αυτή για την παράσταση στις 25/5) ως δικές του.
Ας μην μπερδευτεί η καθοδήγηση του ΠΑΜΕ. Το ότι δεν ανοίγουμε για την ώρα το ζήτημα των σοβαρότατων δικών τους ευθυνών στην αποσυγκρότηση του σωματείου οφείλεται και μόνο στο γεγονός ότι στη φάση αυτή ιεραρχούμε τα βασικά μας μέτωπα, λαμβάνοντας υπόψη μας την επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος λαός και την αναγκαιότητα η στάση του καθενός να υπηρετεί την ανάγκη μαζικής αποτελεσματικής αντίστασης.
Παραδίδουμε, ωστόσο την τακτική της καθοδήγησης του ΠΑΜΕ στην κρίση όλων των συναδέλφων αλλά και των μελών και φίλων του. Και έχουμε δύο ερωτήσεις: Υπάρχει πιο αποτελεσματική υπηρεσία στο σύστημα σήμερα από την υπονόμευση της κοινής δράσης και, τελικά, την υπονόμευση της δυνατότητας μαζικής ανάπτυξης του κινήματος; Και πώς μπορεί να αποκαλείται κάποιος αριστερός όταν έχει εθιστεί τόσο πολύ στο να λέει ψέματα και να αντιστρέφει την πραγματικότητα;
ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ (12:30 μ.μ.) ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τσόχα 15 - 17, Αθήνα)
To λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Πέραμα (καραβάκια) στις 11:30 π.μ.
Καμία συγχώνευση σχολείων
ΟΧΙ στα 30άρια τμήματα
Κάτω τα χέρια από τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών
Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.