Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

 Να τους κάνουμε να πληρώσουν την κρίση τους!

6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κωνσταντινούπολη/Istanbul 1-4 Ιουλίου 2010



Μετά την Ευρωπαϊκή Προπαρασκευαστική Συνέλευση του περασμένου Σαββατοκύριακου, το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ μπαίνει στην τελική ευθεία του. Από την 1η έως την 4η Ιουλίου η τουρκική πρωτεύουσα θα είναι το σημείο αναφοράς για το διεθνή συντονισμό των ευρωπαϊκών κινημάτων ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και τα προγράμματα λιτότητας. Με κεντρικό σύνθημα “Να τους κάνουμε να πληρώσουν για την κρίση τους-Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία”, τα ευρωπαϊκά κινήματα συναντιούνται για να πουν ένα μεγάλο “Όχι” στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβερνήσεις κι εργοδότες στα εργατικά δικαιώματα, καθώς κι ένα μεγάλο “Ναι” σε ένα καινούργιο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και όχι στον ανταγωνισμό.

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, συνεπές στα αγωνιστικά ραντεβού του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος, θα δώσει το “παρών” και στην Κωνσταντινούπολη. Το Φόρουμ οργανώνει σεμινάρια για την κρίση, τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας, και την προστασία της Μεσογείου Επίσης, θα συγκροτήσει το δικό του μπλοκ στη μεγάλη διαδήλωση της 3ης Ιουλίου.

Τα πούλμαν του Φόρουμ θα ξεκινήσουν από την Αθήνα το απόγευμα της 29ης Ιουνίου (ατομικό κόστος 120 ευρώ) και από τη Θεσσαλονίκη τις πρώτες ώρες της 30ης Ιουνίου (ατομικό κόστος 85 ευρώ). Η γενική συμμετοχή στο Φόρουμ είναι 30 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους και φοιτητές).



Για πληροφορίες τηλ: 210 3378517, 3378519



Στις 30 Ιουνίου, μια μέρα πριν την έναρξη του Φόρουμ, θα γίνει η Ημέρα των Γυναικών που οργανώνεται από την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Η εκκίνηση θα γίνει από Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου. Πληροφορίες: 6973-035796, 6932190370.




Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ



www.socialforum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.