Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι: Κατάλυση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου

Για καταστρατήγηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου κατηγορούν το Ισραήλ οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλοντας την κατάπνιξη στο αίμα της ειρηνικής αποστολής του «στόλου της Ελευθερίας», που μετέφερε τρόφιμα, φαρμακευτικό και οικοδομικά υλικά στη Γάζα και καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στην Καμάρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ εναντίον άοπλων ειρηνικών ακτιβιστών αλλά και την ολιγωρία που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση στο να προστατέψει τους 40 Έλληνες της αποστολής και τα υπό ελληνική σημαία πλοία και ζητούν από την κυβέρνηση:

· Να φροντίσει για την υγεία και την ασφάλεια των 40 Ελλήνων πολιτών που αυτή τη στιγμή κρατούνται παρανόμως και να διασφαλίσει τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.

· Να απαιτήσει την άμεση αποδέσμευση των πλοίων της αποστολής και την αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν.

· Να ζητήσει την καταδίκη του Ισραήλ για την πράξη αυτή και για τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας από τα Ηνωμένα Έθνη.

· Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι της εγκληματικής αυτής ενέργειας να παραπεμφθούν στο διεθνές ποινικό δικαστήριο στη Χάγη.

· Η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει την πρωτοβουλία για να επιβληθούν κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ και τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του, μέχρι την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την παράδοση των υπευθύνων της σημερινής πειρατικής ενέργειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.