Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δικογραφία κατά 7 Χανιωτών για τις μολότοφ σε μετανάστες

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η υπόθεση της εμπρηστικής ενέργειας σε οικία μεταναστών στην παλιά πόλη των Χανίων και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά Χανιωτών. Στο σπίτι δύο εξ αυτών μάλιστα, βρέθηκε ένα δενδρύλλιο και μικροποσότητα κάνναβης.
Το περιστατικό έγινε στις 00.45 τη νύχτα της περασμένης Τρίτης όταν άτομα κινούμενα με μοτοσυκλέτες πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ στην είσοδο της οικίας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο διοικητής της Ασφάλειας κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης, αφού ανάφερε τα γεγονότα της εμπρηστικής επίθεσης σημείωσε ότι "στην οικία έμεναν ένας Τυνήσιος και ένας Σομαλός ηλικίας 19 ετών και κατά διαστήματα άλλοι μετανάστες που στερούνται καταλύματος. Από την ρίψη της μολότοφ προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά που κατασβέστηκε από τους ίδιους τους παθόντες. Αμέσως κινητοποιήθηκε η υπηρεσία μας και αρχίσαμε επισταμένες έρευνες για να εντοπιστούν οι δράστες της απαράδεκτης επίθεσης σε βάρος συνανθρώπων μας".
 


ΤΟ ΣΤΕΚΙ
 
Σε ανακοίνωση του το "Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών" υπογραμμίζει πως "τα ολοένα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα που επιφέρει η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης, η ολοένα συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων ανθρώπων, η σαθρότητα της ελληνικής πραγματικότητας οδηγούν σε απόγνωση και πιθανόν να στρέφουν ορισμένους ανθρώπους σε ακροδεξιές αντιλήψεις. Είναι όμως σίγουρο, πως τα παραπάνω αδιέξοδα δεν πρόκειται να βρούνε λύση με τις επιθέσεις τυφλής βίας προς τους κοινωνικά «αδύνατους»
Γι’ αυτό και όλοι εμείς, η χανιώτικη κοινωνία, δεν πρέπει να ανεχτούμε τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν αφορούν μόνο αυτούς που τις δέχονται, αλλά όλους μας. Γιατί ο φασισμός στόχο έχει να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσιστικό μίσος, να στοχοποιήσει τους μετανάστες για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που προκαλεί το ίδιο το σύστημα, να φοβίσει τους πολίτες την ώρα που οι μαζικοί αγώνες είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να μπει φραγμός στα μέτρα που βάζουν σε δυστυχία τις ζωές μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.