Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου (Μπραχάμι)


Ο “ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ” ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

TO ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Εδώ και επτά μήνες η εδώ και δεκαετίες αλάνα φάντασμα του Μπραχαμίου έχει αναστηθεί. Εμείς οι κάτοικοι ρίξαμε τα συρματοπλέγματα, φυτέψαμε δεκάδες δέντρα, καθαρίσαμε το χώρο και πιέζουμε ασταμάτητα τη δημοτική αρχή να πάρει τα σκουπιδιάρικά της και να πάψει να μπαίνει εμπόδιο στο δημιουργικό μας έργο. Ο Ασύρματος άρχισε να γίνεται πραγματικό πάρκο. Καθημερινά πλέον τον περπατάνε και τον χαίρονται δεκάδες κάτοικοι εντυπωσιασμένοι απ’ την έκταση και την τοποθεσία του, μιας και κανείς δεν φανταζόταν τι αφήναμε τόσα χρόνια να ρημάζει φυλακισμένο στα χέρια της αεροπορίας.
Η κλιμάκωση της προκλητικότητας του στρατού και τα παζαρέματα της Μπραχαμιώτικης γης με το Δήμο, ήταν η αφορμή για να κινητοποιηθούμε και να πάρουμε επιτέλους πίσω όσα μας ανήκουν. Κι όταν λέμε μας ανήκουν δεν μιλάμε για σκονισμένα χαρτιά και τίτλους ιδιοκτησίας του στρατού. Μας ανήκουν γιατί εμείς ζούμε εδώ, γιατί είμαστε η μόνη παραγωγική τάξη της κοινωνίας, γιατί έχουμε αποφασίσει να πολεμάμε για την ποιότητα της ζωής μας, γιατί οι τυπικοί του ιδιοκτήτες το θέλουν ή στρατόπεδο, ή τσιμέντο(και γιατί όχι μελλοντικές μεζονέτες στρατιωτικών), ή πλήρως εγκαταλειμμένο, περιφραγμένο ρημαδιό(όπως το’ χουν εδώ και δεκαετίες). Για τους κατοίκους και τις ανάγκες μας όμως το θέμα θεωρείτε λήξαν.
ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ) ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Στις περιόδους οικονομικής στενότητας που διανύουμε, έχουμε ανάγκη τους δημόσιους χώρους, τη συνεύρεση και την επικοινωνία περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό και έχουμε καταλάβει ένα απ’ τα εγκαταλειμμένα κτίσματα του Ασυρμάτου. Αυτό το κτίσμα το κάναμε στοιχειωδώς βιώσιμο, στέγασε τις χειμερινές μας συνελεύσεις και φιλοδοξεί να’ ναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο απ’ τους κατοίκους ανοιχτό αναψυκτήριο, με πληθώρα δραστηριοτήτων.
Τις τελευταίες μέρες, αφού η διαλυμένη δημοτική αρχή έχει χάσει πλέον τη μάχη και τον έλεγχο του Ασυρμάτου, συνεργάζεται άγαρμπα, αγχωμένα και προκλητικά με τους τσιφλικάδες. Κουστουμαρισμένοι εκπρόσωποι της αεροπορίας(χωρίς να δηλώνουν αν είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, ή μπράβοι) συστήνονται ως «το κράτος» και τρομοκρατούν όποιον κάτοικο βολτάρει ή ξεκουράζεται στο πάρκο. Οι απειλές για αυτόφωρα(ακόμη και σε γονείς με παιδάκια) και οι ειρωνίες γίνονται εντονότερες όταν πρόκειται για ανθρώπους που ποτίζουν και περιποιούνται το χώρο. Χάλασαν το αυτόματο πότισμα που φτιάξαμε πρόσφατα, έσκισαν πανό και αφίσες, υπερασπιζόμενοι υποτίθεται την «ιδιοκτησία τους», την ώρα που ο Δήμος λειτουργεί ανενόχλητος κοτζάμ παράνομη χωματερή εντός αυτής. Λούφαξαν και αποχώρησαν τελικά, όταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος και αυτό δείχνει πως μας φοβούνται όταν είμαστε πολλοί και πως η μαζικότητα είναι το όπλο μας.
Προφανώς έχουν χάσει πολλά επεισόδια από την ιστορία που οι κάτοικοι γράφουν στον Ασύρματο. Να τους κάνουμε να καταλάβουν πως ακόμη δεν έχουν δει τίποτα. Το καινούριο μας πάρκο θα παραμείνει τέτοιο μόνο αν το βοηθήσουμε όλοι στα πρώτα του βήματα.
Είμαστε εκεί κάθε μέρα!
Οργανώνουμε τριήμερο εκδηλώσεων στις 11-12-13 Ιουνίου

Nέα συνέλευση των κατοίκων την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 στις 8μμ

Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου
 
asyrmatos.espivblogs.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.