Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα : Να καταδικαστεί ο δολοφόνος Κορκονέας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Να καταδικαστεί ο δολοφόνος Κορκονέας

Ενάμισης χρόνος πέρασε από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Δολοφονία που ήταν η αφορμή για μια πραγματική κοινωνική εξέγερση, τη μεγαλύτερη της Μεταπολίτευσης, με δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους «απασχολήσιμους», μετανάστες να διαδηλώνουν και να μένουν όρθιοι απέναντι σε τόνους χημικά και τόνους λάσπης από τα ΜΜΕ και τα καθεστωτικά κόμματα. Μετά το Δεκέμβρη όλα είναι διαφορετικά στην ελληνική κοινωνία, γι' αυτό και πιστεύουμε ότι ούτε τώρα θα υποκύψει στην ανελέητη επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα.

Ένας από τους λόγους που όπλισαν, το Δεκέμβρη του 2008, το χέρι του ειδικού φρουρού ήταν η ασυδοσία και η ατιμωρησία των αστυνομικών στις εκατοντάδες περιπτώσεις που έχουν ασκήσει το θεάρεστο έργο τους με βία, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες.

Παρόλα αυτά και παρ' όλη την οργή του κόσμου απέναντι στην αστυνομική θηριωδία και την απαίτησή του να τιμωρηθούν οι ένοχοι, το κράτος και η Δικαιοσύνη αποφάσισαν η δίκη να γίνει στην Άμφισσα, ώστε να αποφευχθεί η δημοσιότητα και οι κινητοποιήσεις. Η τακτική του συνηγόρου κ. Κούγια να παρεμποδίζει τη δίκη και να κωλυσιεργεί ώστε να συμπληρωθεί το 18μηνο κράτησης ήταν γνωστή από την αρχή. Σε αυτό βοήθησαν και οι επιλογές της «ευνομούμενης» πολιτείας μας να γίνει η δίκη στην Άμφισσα και να ξεκινήσει 14 μήνες μετά, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανό ότι οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα αποφυλακίζονταν.

Οργιζόμαστε για αυτήν την εξέλιξη και ελπίζουμε οτι δεν θα έχουμε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Περίανδρου που κατέληξε στη διαφυγή του.

- Να μεταφερθεί τώρα η δίκη στην Αθήνα

- Να καταδικαστεί ο δολοφόνος Κορκονέας



ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.