Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε το ταξίδι για τη Γάζα

 Ο διεθνής στολίσκος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας εγκατέλειψε νωρίς το πρωί της Κυριακής τα κυπριακά ύδατα και κατευθύνεται προς τα αποκλεισμένα από τους Ισραηλινούς παλαιστινιακά εδάφη σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κινήματος «Ελεύθερη Γάζα».


"Πέντε σκάφη άφησαν τα χωρικά ύδατα της Κύπρου σήμερα το πρωί γύρω στις 05.00 (ώρα Ελλάδας)", δήλωσε η Όντρεϊ Μπόμσι, νομική σύμβουλος του διεθνούς στολίσκου μεταφέροντας περισσότερους από 10.000 τόνους υγειονομικού και εκπαιδευτικού υλικού καθώς επίσης υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας.Τα σκάφη αναμένεται ότι θα φτάσουν στα ανοικτά της Γάζας γύρω στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε.

Η Όντρεϊ Μπόμσι επιβεβαίωσε ότι δύο σκάφη, που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο στολίσκο, παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα και έμειναν πίσω. Διευκρίνισε πως ένας δεύτερος στολίσκος αποτελούμενος από αυτά τα δύο πλοία και από το "Ρέιτσελ Κόρι", που έρχεται από την Ιρλανδία, θα αναχωρήσει για τη Γάζα στα μέσα της εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.