Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2010 στην ΑΘΗΝΑ


Εργαζόμενοι και νεολαία,

ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Η πολιτική και οικονομική χούντα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα μας βρει μπροστά της. Όπως στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιζόμενων του τελευταίου διαστήματος. Όπως στην εξέγερση του Δεκέμβρη που όλα τα πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας βρέθηκαν για πρώτη φόρα μαζί στην πάλη. Ή όπως πριν μερικά χρόνια οι σπουδάζουσα νεολαία συγκλόνιζε την Ελλάδα ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα άνοιξη των κοινωνικών αγώνων.ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ ανοίγει ο δρόμος της συνολικής ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των εκφραστών των επιχειρήσεων και της αστικής τάξης. Γιατί ο κόσμος τους, που κλονίζεται από την κρίση τους, βυθίζει όλους εμάς στη σύγχρονη εξαθλίωση. Αλλά επίσης γιατί οι μέσα από τους ανυποχώρητους αγώνες μας, δείξαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο, ότι όταν η κοινωνία οργανώνεται και αντιδρά τότε κανένας κυρίαρχος δεν είναι ανίκητος. Όμως ο δρόμος μας είναι μακρύς. Περνά μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις πόλεις και τις γειτονιές που ζούμε. Ενάντια στη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που ξεπουλούν τις ανάγκες μας και είναι εχθρικές στην οργανωμένη αμεσοδημοκρατικά εργατική δράση. Κανένας μόνος απέναντι στην αντεργατική πολιτική, στον αφεντικό, στην απόλυση. Δεν μπορούμε να σκύψουμε ο καθένας το κεφάλι περιμένοντας να περάσει η μπόρα, όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημα μας. Ελπίδα μας η συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη. Με πίστη στην ανατροπή, γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ηττηθούμε ηρωικά, όπως μας παρακινεί η αριστερά της διαχείρισης και της ενσωμάτωσης (ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ), αλλά για να νικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν.Στην εποχή του φόβου…

Γιατί το παρόν που βιώνουμε αλλά και το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν είναι ζωή αλλά ένα διαρκές κυνήγι επιβίωσης μέσα στην ανεργία και την ανασφάλεια, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Τα μέτρα που ψήφισε η δικτατορία της αγοράς, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, δεν θα πλήξουν μόνο το εισόδημα των εργαζόμενων για ένα χρονικό διάστημα. Αντιθέτως δημιουργούν ένα νέο εφιαλτικό τοπίο στο οποίο θα κληθεί να ζήσει, να σπουδάσει και να εργαστεί η νέα γενιά. Χωρίς κανένα δικαίωμα απέναντι στο κράτος και τον εργοδότη. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν. Να διαλύσουν κάθε εργατικό και νεολαιίστικο δικαίωμα, να αποσυνθέσουν συλλογικό δεσμό. Μας θέλουν αδύναμους, φοβισμένους.Ελπίδα η κομμουνιστική προοπτική.

Όμως εμείς τολμούμε να βλέπουμε ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό. Που θα μπορούμε οι ίδιοι να είμαστε κύριοι της ζωής μας, που όλη η κοινωνία θα καρπώνεται τον κοινωνικό πλούτο που παράγει, ένα μέλλον χωρίς την εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης, χωρίς πολέμους και εξαθλίωση. Ειδικά σήμερα που η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και η έκφραση της στην Ελλάδα μέσα από την εκτίναξη του χρέους κάνουν τις υποσχέσεις τους για ευημερία και πρόοδο να διαψεύδονται το ζήτημα του εναλλακτικού δρόμου απέναντι στον καπιταλισμό είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Για εμάς, η κομμουνιστική προοπτική είναι η μόνη που μπορεί στο σήμερα να βγάλει την ανθρωπότητα από την βαρβαρότητα και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναβίωση του κομμουνιστικού οράματος, ως διαδικασία κοινωνικής απελευθέρωσης που καθόρισε τις πιο μεγάλες επαναστατικές στιγμές στην ιστορία, σαν την Κομμούνα και την οκτωβριανή επανάσταση και όχι σαν τα εκμεταλλευτικά καθεστώτα που οικοδομήθηκαν στη Σοβιετική Ένωση και αλλού. Για αυτό και ισχυροποιούμε τη νΚΑ που είναι μια σύγχρονη επαναστατική κομμουνιστική οργάνωση νεολαίαςΣας καλούμε όλους στις εκδηλώσεις- συζητήσεις, στις συναυλίες και σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνουμε για να διασκεδάσουμε, να συζητήσουμε και να συναντηθούμε μαζί απέναντι σε όλα όσα μας πνίγουν…Αναιρέσεις 2010 - πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γεωπονική σχολή - Ιερά οδός
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Ιούνη . Συζήτηση 19.00 "Η εμπειρία και η προοπτική των εργατικών αγώνων". Συμμετέχουν: Μ. Ρίζος (Σωμ. Εργαζόμενων στο Ερρίκος Ντυνάν- μέλος Π.Ε. ΝΑΡ), Στ. Κατσούλας (συντονιστικό ωρομίσθιων καθηγητών), Τ. Ριζόπουλος (Σωματείο Φαρμάκου Βοιωτίας), Ντ. Παλαιστίδης (ΣύλλογοςΥπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου), Ν. Αδαμόπουλος (Πρόεδρος Σωματείο Εργαζ. Δήμου Ν. Ιωνίας).
. Συναυλίες ΣΚΗΝΗ 1:21.30 ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ 23.30 "Καπνισμένο Τσουκάλι", αφιέρωμα στο ελληνικό πολιτικό τραγούδι ΣΚΗΝΗ 2:21.30 SWING SHOES & SUGAHSPANK! Η ομάδα AthensLindyHopθα δίνει το δικό της χρώμα στη συναυλία με τις χορευτικές της παρεμβάσεις.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Ιούνη Συζήτηση
19.00 "Διαστάσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Το στοίχημα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς". Συμμετέχουν: Y. Lemaitre (NPA – Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα Γαλλίας), Α. Χάγιος (μέλος Π.Ε. ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Π. Γκαργκάνας (ΣΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Π. Παπακωνσταντίνου (Δημοσιογράφος, Π.Ε. ΝΑΡ), Δ. Καζάκης (οικονομολόγος). . Συναυλίες ΣΚΗΝΗ 1: 22.00 ILLEGAL OPERATION, LAST DRIVE. DJ SET απότην SPINALONGA RECORDS ΣΚΗΝΗ 2: 22.30 Λαϊκή βραδιά με τους ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ .
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Ιούνη Συζήτηση
19.00 "Όψεις του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και η μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος". Συμμετέχουν: Α. Λεγάκη (Δικηγόρος, Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων ΔΣΑ), Κ. Γούσης (Κ.Σ. νΚΑ), Π. Σωτήρης (Πανεπιστημιακός). Θα παρέμβουν ο Θ. Ηλιόπουλος και αγωνιστές από την Τουρκία, από το EMEP (Κόμμα Εργασίας).
Συναυλία Σκηνή 1: 21.30 μ.μ. ο Θάνος Μικρούτσικος, τα Υπόγεια Ρεύματακαι ο Γιάννης Κούτρας στην μουσική παράσταση "Τους έχω βαρεθεί..." Σκηνή 2: 22.00μ.μ. θεατρική παράσταση «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπυλιόπουλου από τη Θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης.
 
Στο χώρο θα λειτουργούν: θεματικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, εκθέσεις, προβολές, παιδότοπος, ταβέρνα, bar, juggling, standupcomedy. Είσοδος-ενίσχυση: 5 ευρώ
Πρόσβαση: Στάση Μετρό «Ελαιώνας», λεωφορεία από Ομόνοια : Α 17, Β 17, 856,839, 813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.