Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών

Δεν θα περάσει η απόλυση του προέδρου του ΣΕΦΚ



Βιώνουμε τη γενικευμένη επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (χέρι-χέρι με το ΛΑΟΣ και τη σύμπραξη της ΝΔ) και η τρόικα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γκρεμίζουν τις κατακτήσεις δεκαετιών για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου εις βάρος της κοινωνίας.



Εμείς, οι καθηγητές/τριες στα φροντιστήρια, που χρόνια τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την ελαστική εργασία, την ανασφάλεια, τη μαύρη εργασία, την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), ξέρουμε πολύ καλά ότι όσα σχεδιάζουν η κυβέρνηση και το ΔΝΤ ανατρέπουν όσα κερδίσαμε μέσα από χρόνια σκληρών αγώνων και θα οδηγήσουν σε Εργασιακό Μεσαίωνα. Η κατάργηση των ΣΣΕ, η περικοπή στους μισθούς και τα δώρα, η τρομακτική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης θα επιβάλουν σε όλους μας συνθήκες αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.



Όλα αυτά παρουσιάζονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ ως μονόδρομος. Ο ΣΕΦΚ, σπάζοντας την ιδεολογική και κατασταλτική τρομοκρατία, επέλεξε τον μονόδρομο της προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τον μονόδρομο του μαζικού μαχητικού ανυποχώρητου αγώνα. Συμμετείχαμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της χρονιάς με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία της 5ης Μάη, όπου 200.000 εργαζόμενοι έδωσαν την απάντηση σε όσους προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.



Την ίδια περίοδο ο ΣΕΦΚ βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον εργοδοτικό σύλλογο (ΕΣΙΦΜΕΑ) για τη νέα ΣΣΕ, διεκδικώντας ΣΣΕ που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, μιας και αυτή τη στιγμή αμειβόμαστε πολύ κάτω από τις πραγματικές μας ανάγκες, εργαζόμαστε σε καθεστώς ομηρίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 30% περισσότερα χρόνια εργασίας για τη σύνταξη, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την παραβίαση της ΣΣΕ. Οι εργοδότες προσπαθούν να εμφανίσουν την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για να συμπιέσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, τόσο τους μισθούς μας, όσο και συνολικά τις κατακτήσεις μας, έστω κι αν οι ίδιοι εκτιμούν ότι την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν οι εγγραφές στα φροντιστήρια. Προσπαθούν να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε προσπάθεια οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζομένων, επιβάλλοντας κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες ανασφάλειας στους εργαζομένους του κλάδου, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τους καθηγητές που απεργούν: η απεργία οδηγεί στη μη επαναπρόσληψη.



Οι εργοδότες μάλιστα του φροντιστηρίου «Κέντρο Μελέτης» στη Ν. Σμύρνη, Νεκτάριος Μαυρογιαννάκης και Μιχάλης Μάγκος, δήλωσαν κυνικά στον πρόεδρο του ΣΕΦΚ ότι δε θα τον επαναπροσλάβουν, γιατί «συμμετείχε σε όλες τις απεργίες που προκήρυξε φέτος το σωματείο, ενώ καλούσε με τα κείμενα του σωματείου τους υπόλοιπους καθηγητές σε αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική». Δε δίστασαν μάλιστα να δηλώσουν ότι, επειδή η επόμενη χρονιά θα χαρακτηριστεί από έκρηξη εργατικών κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα του ΔΝΤ, δεν μπορούν να απασχολούν στην επιχείρησή τους τον πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος θα συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις. Η εργοδοσία λοιπόν, διακηρύσσει ότι απολύεται για συνδικαλιστικούς λόγους.



Ο ΣΕΦΚ δεν πρόκειται να ανεχτεί την ποινικοποίηση της απεργίας και του αγώνα. Δίνει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις, μαζί με όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα για να επαναπροσληφθεί ο πρόεδρος αλλά και όποιος εργαζόμενος απολύεται, επειδή διάλεξε το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Συνεχίζει να παλεύει μαζί με όλους τους συναδέλφους καθηγητές για την τήρηση σε κάθε φροντιστήριο της ΣΣΕ. Συνεχίσει να παλεύει μαζί με όλους τους εργαζομένους και άνεργους, νεολαίους και συνταξιούχους για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ που υπονομεύει το παρόν μας και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΚ: Πέμπτη 27 Μάη στις 18.30 στα γραφεία του ΣΕΦΚ

Όλοι το Σάββατο 29 Μάη στις 11.00 στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον απολυμένο πρόεδρο του ΣΕΦΚ Πέτρο Μαραφή έξω από το «Κέντρο Μελέτης» Ελ.Βενιζέλου 205 στη Ν.Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.