Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της "Δράσης για την Ελευθερία"

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια των διωκτικών αρχών να πάρουν υποχρεωτικά δείγμα DNA από τους κρατούμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, με την απειλή ότι η άρνησή τους θα λειτουργήσει δικαστικά σε βάρος τους. Μετά την έκτακτη νομοθεσία της περιόδου των δικών της 17Ν, τώρα βλέπουμε να επεκτείνεται το «αντιτρομοκρατικό» καθεστώς με ακόμα περισσότερες παραβιάσεις που προσπαθούν να καταδικάσουν πριν τη δίκη τούς κατηγορούμενους.

Συμφωνούμε απόλυτα με τη στάση των κρατουμένων, γιατί η λήψη DNA αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, εξευτελισμό της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας, δείγμα τερατώδους κρατικής αυθαιρεσίας και καταπάτηση στοιχειωδών συνταγματικών ελευθεριών. Το κίνημα υποστήριξε και υποστηρίζει ότι είναι καθήκον κάθε αγωνιστή να αρνείται τέτοιου είδους κατασταλτικές πρακτικές.

Θεωρούμε ότι η λήψη DNA δικαίως στηλιτεύεται από επιστημονικούς φορείς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως παραβίαση της ίδιας της αστικής νομιμότητας και του λεγόμενου «νομικού πολιτισμού», οπότε οφείλουν να καταγγείλουν και τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Υποστηρίζουμε ότι καμία διωκτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να κάμψει την υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, αντιλαμβανόμαστε ότι στο όνομα της «ασφάλειας» και της «πάταξης της τρομοκρατίας» το κράτος υφαίνει έναν οργουελιανό ιστό ελέγχου, πειθάρχησης και καταστολής, πιστεύουμε ότι, επειδή δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα, οφείλουμε να αντιστεκόμαστε χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις σε κάθε περίπτωση κρατικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.

Ισχυριζόμαστε ότι η πλήρης υποταγή (και στην περίπτωση της υποχρεωτικής λήψης DNA) των ανακριτικών αρχών στις αστυνομικές εντολές αποδεικνύει και στον πλέον αφελή, εκτός από τον ταξικό, τον προσχηματικό και κατασταλτικό ρόλο της «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης».

Γνωρίζουμε ότι οι κάμερες και η αστυνομοκρατία στους δρόμους, ο στρατός και η FRONTEX στα σύνορα, οι μαζικές προσαγωγές και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δεν εξυπηρετούν την ασφάλεια των πολιτών αλλά την ασφάλεια του καθεστώτος, αποτελούν την άλλη πλευρά του νομίσματος των περικοπών των μισθών και των συντάξεων, των απολύσεων και της ανεργίας.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους έξι κρατούμενους, την υποστήριξή μας σε κάθε μορφή ανυπακοής απέναντι στη οικονομική και την πολιτική τρομοκρατία του καθεστώτος, τη διεύρυνση του κράτους έκτακτης ανάγκης και την απογείωση της καταστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.