Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Εθνικοποιούνται 11 πλατφόρμες πετρελαίου στην Βενεζουέλα



Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας πρόκειται να εθνικοποιήσει 11 πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου οι οποίες ανήκουν στην εταιρία Helmerich and Payne των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου Ραφαέλ Ραμίρες.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι πλατφόρμες, που παραμένουν ανενεργές επί μήνες εξαιτίας της διένεξης της αμερικανικής με την κρατική εταιρία πετρελαίου PDVSA όσον αφορά εκκρεμείς πληρωμές ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, θα εθνικοποιηθούν ώστε να επιστρέψουν στην παραγωγή.

«Υπάρχει μια ομάδα ιδιοκτητών πλατφόρμων που αρνούνται να συζητήσουν σχετικά με τις χρεώσεις και της υπηρεσίες με την PDVSA και προτιμούν να κρατούν τον
εξοπλισμό τους σε αδράνεια επί ένα χρόνο», είπε ο Ραμίρες σε δημοσιογράφους. «Αυτό συμβαίνει στην προκείμενη περίπτωση με την πολυεθνική Helmerich and Payne των ΗΠΑ».

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που αρνούνται να θέτουν πλατφόρμες ή κοιτάσματα σε λειτουργία το πράττουν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Τσάβες, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της χαμηλότερης παραγωγής πετρελαίου από το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.