Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κωνσταντινούπολη/Istanbul 1-4 Ιουλίου 2010

Λόγω της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο συμμετοχής, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ δρομολόγησε επιπλέον πούλμαν για την αποστολή στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ (Κωνσταντινούπολη/Istanbul 2010). Αυτή την στιγμή υπάρχουν ακόμα κάποιες κενές θέσεις (λιγότερες από δέκα), οπότε μπορούν ακόμα να γίνουν δηλώσεις συμμετοχής.

Για όσους-ες θέλουν να αναχωρήσουν στις 29/6 τα τηλέφωνα είναι 210 3378517 και 3378519.

Για το πούλμαν που θα φύγει στις 30/6 το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6976114478.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στις 28/6 αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη και η αποστολή της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών για να συμμετάσχει στις 30/6 στην Ημέρα των Γυναικών και τη φεμινιστική διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ.

Συνολικά, η ελληνική αποστολή θα αριθμεί παραπάνω από 300 άτομα.

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ θα σχηματίσει το δικό του μπλοκ στη μεγάλη διεθνή διαδήλωση του Σαββάτου 3 Ιουλίου. Με κεντρικό σύνθημα “Να τούς κάνουμε να πληρώσουν την κρίση τους”, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα απόρριψης των προγραμμάτων λιτότητας που πλήττουν τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη

Επιπλέον, το Φόρουμ διοργανώνει και δύο σημαντικά σεμινάρια:

Το πρώτο (Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 9:30 το πρωί) αφορά την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία, με τη συμμετοχή σημαντικών τουρκικών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων όπως η εργατική συνομοσπονδία DISK, το αριστερό κόμμα ODP, καθώς και η εφημερίδα Yenica.

Το δεύτερο σεμινάριο του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ (Παρασκευή 2 Ιουλίου, 5:30 μμ) αφορά (τι άλλο;) την οικονομική κρίση. Συνδιοργανωτές είναι τα δίκτυα ATTAC και TRANSFORM, η ιταλική ομοσπονδία μετάλλου FIOM, η γερμανική ομοσπονδία μετάλλου IG Metal, τα ιταλικά συνδικάτα βάσης COBAS, καθώς και τα γαλλικά συνδικάτα SUD-Solidaires.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ακτιβιστές και ακτιβίστριες του Φόρουμ θα παρέμβουν και σε σεμινάρια άλλων οργανώσεων, που αφορούν την εκπαίδευση, το φεμινισμό, την καταστολή, το ρατσισμό.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 7:00 μμ στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση ενημέρωσης των μελών της αποστολής.



Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.