Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου -

Περίεργες καθυστερήσεις. 

Πρόστιμο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας στην ένορκο η άρνηση της οποίας να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της, επικαλούμενη λόγους υγείας, έφερε νέα καθυστέρηση στην εκδίκαση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης να διαβιβαστούν σε Εισαγγελέα τα πρακτικά των επίμαχων συνεδριάσεων προκειμένου να ελεγχθεί και ποινικά τόσο η ίδια όσο και οι ιδιώτες γιατροί που είχαν γνωματεύσει ότι πάσχει από το πρόβλημα υγείας το οποίο επικαλέστηκε.

Το θέμα θα εξετάσει εισαγγελέας καθώς, σύμφωνα με τους γιατρού του ΕΣΥ που εξέτασαν την ένορκο κατόπιν εντολής της δικαιοσύνης δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς της.

‘Έτσι λοιπόν, το δικαστήριο έκρινε ότι η ένορκος απουσίαζε χωρίς να συντρέχει νόμιμος λόγος κι αφού την αντικατέστησε με την αναπληρωματική της, της επέβαλε πρόστιμο 120 ευρώ για την προχθεσινή ημέρα και 180 ευρώ για κάθε ημέρα συνεδρίασης που δεν θα παρίσταται μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

«Η κ. ένορκος θα 'πρεπε να θεωρεί τιμή της τη συμμετοχή σε μια τέτοια δίκη και τη συνδρομή στην έκδοση μιας δίκαιης απόφασης. Αντ' αυτού με τη συμπεριφορά της ταλαιπώρησε τους παράγοντες της δίκης και ενέπαιξε το δικαστήριο»,σημείωσε η Αντζελίτα Παπαβασιλείου, πρόεδρος του δικαστηρίου που εδω και πολλούς μήνες εκδικάζεται η υπόθεση.

Η στάση της ενόρκου έχει προκαλέσει ερωτηματικά καθώς η διαδικασία βρίσκεται λίγο πριν από την εξέταση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Παρά την επέμβαση του δικαστηρίου, η δίκη δεν συνεχίστηκε ούτε κι εχθές καθώς συγγενικό πρόσωπο άλλου ενόρκου παρουσίασε πρόβλημα υγείας και κρίθηκε απαραίτητη η απουσία του. Σε αυτή την περίπτωση πάντως ο ένορκος προσήλθε στο δικαστήριο προκειμένου να μη δημιουργήσει προβλήματα στην έκβαση της δίκης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.