Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ


η ομηρία του κοινωνικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη δεν θα περάσει



Από το βράδυ της 3ης Μαΐου ξεκίνησε μια μεθοδευμένη επιχείρηση με στόχο τη φυσική και πολιτική ομηρία του αναρχικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη.

Η σύλληψη του Άρη Σειρηνίδη σε τυχαίο μπλόκο στην περιοχή του Κεραμεικού αποτέλεσε, όπως αποδείχθηκε, μια μοναδική ευκαιρία για κράτος και ΜΜΕ να εφαρμόσουν μεθόδους εκδίκησης και «παραδειγματισμού» απέναντι στον ίδιο και σε όλους εκείνους που με συνέπεια αντιστέκονται.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να του αποδοθούν κατηγορίες που στόχο είχαν την ηθική σπίλωση του ίδιου και κατ’ επέκταση του αντιεξουσιαστικού χώρου, το κράτος κατέφυγε στο βαρύ πυροβολικό της επιστημονικοφανούς «έρευνας DNA». Ο Άρης Σειρηνίδης, γνωστός για τη μακροχρόνια παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες, λίγα λεπτά πριν αφεθεί ελεύθερος, κατηγορήθηκε με νέο ένταλμα για μια ξεχασμένη υπόθεση πυροβολισμού κλούβας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον Ιούλιο του 2009 από άτομο επονομαζόμενο ως «ο τρελός με το σομπρέρο και τις σαγιονάρες». Μοναδικό πειστήριο, η ταύτιση γενετικού υλικού από το πορτοφόλι του Άρη με γενετικό υλικό από μια χειρουργική μάσκα που βρέθηκε στην περιοχή του περιστατικού. Ακόμα και αν οι καταθέσεις των μαρτύρων (των αστυνομικών της διμοιρίας και του ίδιου του επικεφαλής) περιγράφουν ως δράστη άτομο με διαφορετικό σωματότυπο και χαρακτηριστικά από αυτά του Α.Σ.. ακόμα και αν το «πειστήριο» αφορά κινητό υλικό που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο. ακόμα και αν ποτέ δεν δόθηκαν πληροφορίες για το είδος του γενετικού υλικού, η απόφαση είχε ήδη ληφθεί: Ο αναρχικός αγωνιστής Άρης Σειρηνίδης έπρεπε με κάθε τρόπο να μπει στη φυλακή.

Η ανάδειξη του γενετικού υλικού σε «αδιάσειστο πειστήριο» εγκαινιάζει μια νέα εποχή στο μέτωπο καταστολής. Σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης και γενικευμένης κοινωνικής οργής, η «προληπτική φυλάκιση» του Άρη Σειρηνίδη είναι μια κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες. Στοχεύει τον ίδιο και στο πρόσωπό του ολόκληρη την ανυπάκουη κοινωνία που αντιστέκεται.

θα μας βρουν μπροστά τους

Από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Άρης υψώνει τη γροθιά του σε όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους

η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

αλληλέγγυοι / αλληλέγγυες από τις νότιες συνοικίες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.