Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Kείμενο αλληλεγγύης από αναρχικούς Τρικάλων

ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ

ΚΑΙ ΕΝΑΣ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ



Τους τελευταίους 9 μήνες, και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2009 με την ανάληψη της πασοκικής διαχείρισης της εξουσίας, η επίθεση του κράτους στην κοινωνία υπήρξε λυσσαλέα. Οι ντόπιοι κυρίαρχοι εναρμονισμένοι με τους σχεδιασμούς της διεθνής κυριαρχίας, επιδείνωσαν στο όνομα του “κοινού συμφέροντος” και “των θυσιών για το κοινό καλό”, τους όρους δουλείας οδηγώντας την κοινωνία στην εξαθλίωση, για να σωθούν από την χρεοκοπία το ίδιο το κράτος, οι τραπεζίτες και τα χρηματιστηριακά κεφάλαια. Η επιβολή νέων σχέσεων εκμετάλλευσης μέσω της μισθωτής σκλαβιάς και η περαιτέρω αφαίμαξη των κοινωνικών δυνάμεων, μέσω της μείωσης των μισθών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μόνο ως καλά οργανωμένο σχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ένα σχέδιο που όλοι τους είχαν συμμετοχή. Υπουργοί, τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, εκδότες και δημοσιογράφοι καταφέρνοντας σιγά-σιγά να το πλασάρουν και ταυτόχρονα βγάζοντας από πάνω τους τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι δήθεν είναι “επιταγή” της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. αυτά τα αδιανόητα μέτρα, που σηματοδοτούν τεράστιες αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο, πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Και η κρατική βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό! Δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους αγωνιζόμενους ανθρώπους τρομοκράτες, τους απεργούς παράνομους, τους καταπιεσμένους ένοχους για την κρίση, τους μετανάστες εγκληματίες. Είναι πλέον ξεκάθαρο, όποιος αντιστέκεται, εξεγείρεται, συγκρούεται και επιτίθεται στα προπύργια του καπιταλισμού, αμέσως θα εξοντώνεται είτε με σφαίρες στο ψαχνό (Λάμπρος Φούντας στις 10/3) είτε με φυλακίσεις και διώξεις. Στις 10/4 πραγματοποιούνται 6 συλλήψεις γνωστών αναρχικών αγωνιστών για συμμετοχή στον Ε.Α., οι συλληφθέντες είναι: Οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Βαγγέλης Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες σε τουλάχιστον 15 σπίτια. Αμέσως ξεκινάει μια χωρίς προηγούμενο επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ με ασάφειες, αντιφατικές και λανθασμένες πληροφορίες σε σχέση με τα ευρήματα και τις παρακολουθήσεις που τους έκαναν. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν παραδώσουν οι ντόπιοι κυρίαρχοι τα ηνία της κρατικής διαχείρισης στο ECOFIN, στην Ε.Κ.Τ., στο Δ.Ν.Τ. συνεχίζοντας την δουλεία, όπως έκαναν οι προκάτοχοι τους το 1897 και για 113 χρόνια μας μετέτρεψαν σε υπηκόους των ξένων συμφερόντων. Σήμερα ανανέωσαν την τραπεζική δικτατορία, προφανώς για άλλα 100 χρόνια…

Οι έξι αναρχικοί σύντροφοι, είναι ενεργοί αγωνιστές που πάνω από 15 χρόνια δρούσαν ανοιχτά στους κοινωνικούς αγώνες με την συμμετοχή τους σε εκατοντάδες πορείες αλληλεγγύης και παρεμβάσεις βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στον αντικρατικό απελευθερωτικό αγώνα. Οι έξι σύντροφοι δεν συμβιβάστηκαν ποτέ, δεν πτοήθηκαν από προηγούμενες διώξεις και δίκες, δεν φοβήθηκαν ποτέ όταν αποπειράθηκαν να τους εξοντώσουν και δεν υπέκυψαν ούτε στις προηγούμενες φυλακίσεις τους. Έδιναν και θα δίνουν τη μάχη ενάντια σ’ όλα τα δεινά που υφίσταται η ανθρωπότητα, ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα, στην κτηνώδη βιομηχανία, στο βιασμό της φύσης για τα κέρδη του κεφαλαίου, ενάντια στους εγκληματίες που διυλίζουν και εμπορεύονται το πετρέλαιο δηλητηριάζοντας τις ζωές μας, ενάντια σ’ όσους συνεχίζουν τον πολιτισμό της κατανάλωσης, της αποχαύνωσης, της ψεύτικης ευμάρειας, της ενέργειας, των οπλικών και διαστημικών εξοπλισμών, ενάντια στην τεχνολογία, την καταπίεση και τις φυλακές.

Στις 29/4/10 με δεκαεξασέλιδη επιστολή τους στην εφημερίδα Το Ποντίκι, οι Παναγιώτα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης, και ο Κώστας Γουρνάς, εκτός των άλλων δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή στον Ε.Α., ενώ επίσης αναφέρουν ότι ο Λάμπρος Φούντας “που έπεσε ύστερα από μάχη με τους μπάτσους στις 10/3, συμμετείχε επίσης στον Ε.Α. και ότι η μάχη που έδωσε ήταν για τη υλοποίηση του ανατρεπτικού σχεδίου που συλλογικά ο Ε.Α. είχε αποφασίσει. Ήταν μια μάχη για την επανάσταση και την ελευθερία”.

Οι σύντροφοι αρνούνται να απολογηθούν λέγοντας τα εξής :

Νίκος Μαζιώτης:“Είμαι επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον ενός άδικου και εγκληματικού καθεστώτος, όπως είναι ο καπιταλισμός και το κράτος. Εάν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν είναι αυτοί που με κατηγορούν, όπως είναι η αστυνομία και οι δικαστές οι οποίοι υπηρετούν τους πλούσιους. Έχω το δίκιο με το μέρος μου και δεν απολογούμαι.”

Παναγιώτα Ρούπα:“Είμαι επαναστάτρια και δεν αναγνωρίζω τις διαδικασίες σας. Εγκληματίες και τρομοκράτες είστε εσείς και το σύστημα που υπηρετείτε. Το κράτος και ο καπιταλισμός.”

Σαράντος Νικητόπουλος:“Η δίωξη μου βασίζεται και στοχοποιεί την πολιτική δραστηριότητά τη δική μου όσο και ολόκληρου του αναρχικού χώρου.”

Κώστας Γουρνάς:“Δεν απαντώ, δεν αναγνωρίζω αυτή τη διαδικασία. Από τα είκοσι μου χρόνια είμαι εργάτης και συμμετέχω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην Ελλάδα. Είμαι ενάντια στο καθεστώς, στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Δεν είμαι εγώ ο τρομοκράτης, τρομοκράτες είναι αυτοί που με ξυλοκόπησαν και απείλησαν τη ζωή των παιδιών μου στο 12ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής.”



Στην Παρούσα κατάσταση όπου οι όροι δουλείας επιδεινώνονται, να προτάξουμε τη δύναμη της ανθρώπινης ανυπακοής, του αυτοσεβασμού και της άρνησης των συνθηκών που μας ορίζουν οι καπιταλιστές και οι εκμεταλλευτές.



Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.



Λευτεριά στους 6 κατηγορούμενους αναρχικούς αγωνιστές για συμμετοχή στον ΕΑ.



Έξω οι κρατούμενοι από τις φυλακές, εγκληματίες είναι οι εξουσιαστές.



Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά.



Ο αγώνας συνεχίζεται.





Αναρχικοί/ες, από Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.