Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ

Οι μηχανισμοί στήριξης (Δ.Ν.Τ κτλ.) δεν είναι τα ταμεία των λαών. Είναι ένα μάτσο κερδοσκόπων επενδυτών.
Το κεφάλαιο έρχεται να μας σώσει (;) ή απλά αλλάζουμε νταβατζήδες; Μήπως πλέον να ζητάμε ρουσφέτια στα αγγλικά;
Όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα πριν απ’ όλα από τη συμφωνία στήριξης (έως και 6% επιτόκιο- αλληλεγγύη της ευρωζώνης), όταν νιώσαμε έμμεσα το ζωνάρι της εξουσίας να σφίγγει (περικοπή 14ου μισθού, αύξηση Φ.Π.Α, αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης). Στις 23/4 ανακοινώθηκε η έναρξη του τετραετούς μηχανισμού δανειοδότησης, όπου έγινε πια πασιφανής η γραμμή που επιδιώκει να ακολουθήσει κράτος και κεφάλαιο.

Ανοιχτή επίθεση στα κοινωνικά στρώματα (συνταξιούχοι-δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) και απώτερος σκοπός ο κοινωνικός διχασμός της εργατικής τάξης:
• Ιδιωτικοποιήσεις και συγχωνεύσεις (70 έχουν προταθεί ως τώρα)
• Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με απλή νομοθετική ρύθμιση
• Μη ανανέωση των συμβάσεων αορίστου χρόνου
• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
• Μείωση του βασικού μισθού στα 480 ευρώ
• Απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις
• Κατάργηση της ισχύος της συλλογικής σύμβασης εργασίας
• Νομιμοποίηση της ενοικίασης εργαζομένων
• Αύξηση ωραρίου καταστημάτων ( και Κυριακές με ψεύτικη προσαύξηση 75%)

Το πείραμα που επιχειρείται με σκοπό να δοκιμαστούν τόσο τα όρια επιβίωσης των κοινωνικών τάξεων που ήδη ζουν υπό καθεστώς φτώχειας, όσο και τα αντανακλαστικά όλων των υπολοίπων είναι γεγονός. Ένα γεγονός ωραιοποιημένο με το πιο τραγικό παραμύθι, αυτό της εθνικής ενότητας και τη μεγαλύτερη ιδεολογική τρομοκρατία, αυτή του μονόδρομου.

Την ίδια στιγμή που εμείς πεινάμε όλα τα κοινωνικά παράσιτα, τράπεζες (με 100% κέρδος σε περίοδο «κρίσης»), μεγαλοκαρχαρίες, πολιτικοί και βουλευτές συνεχίζουν να έχουν υπέρογκα κέρδη. Ταυτόχρονα, με τα παπαγαλάκια τους, τους δημοσιογράφους επιχειρούν, όπως πάντα να φορέσουν παρωπίδες στην κοινή γνώμη, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέους στρατούς καταστολής με στόχο να δείξουν τα δόντια τους σε όποιον αντιστέκεται και προσπαθεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Παράνομοι θα θεωρούμαστε όλοι όσοι νιώθουμε την ανάγκη να εξεγερθούμε ενάντια σε ένα σύστημα ενόχων που καλύπτεται από τα προσωπεία των νόμων της αστικής δημοκρατίας.

Ας ξαναθυμηθούμε την επανάσταση και ας καταστρέψουμε ό,τι μας καταστρέφει. Ως πότε θα ανεχόμαστε να σηκώνει το κράτος το χέρι κι εμείς να προτάσσουμε το μάγουλό μας; Ως πότε θα ανεχόμαστε να βιάζουν τις ζωές μας;

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.