Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δήλωση "3" μελών της Πρωτοβουλίας "Ενα καράβι για τη Γάζα"

Ως απαχθέντες και φυλακισθέντες από το δολοφονικό-πειρατικό κράτος των Σιωνιστών, τα χαράματα της 31ης Μάη 2010, στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1)Δεν τρέφουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Δεν θεωρούμε ότι αυτή είναι ανεξάρτητη, αλλά ότι υπηρετεί σκοπιμότητες. Και μάλιστα σε τέτοια θέματα, που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, ότι υπηρετεί τις σκοπιμότητες της πολιτικής εξουσίας. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι η μήνυση κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής-πειρατικής επίθεσης στο Στόλο της Ελευθερίας μόνο ως δευτερεύον, συμπληρωματικό στοιχείο του πολιτικού αγώνα μπορεί να λειτουργήσει. Για μας αυτή μήνυση έχει σαν σκοπό να σηματοδοτήσει το ότι οι ηγέτες του σιωνιστικού κράτους είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες πολέμου.

2)Θεωρούμε πως μόνο ένα ισχυρό κίνημα, γειωμένο στον ελληνικό λαό, όπως ακριβώς γειώθηκε το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, που ανέπτυξε η Πρωτοβουλία «Ενα καράβι για τη Γάζα», μπορεί να εξαναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσουν αυτή τη μήνυση. Αλλιώς, κάποια στιγμή, αφού περάσουν χρόνια ατέρμονων διαδικασιών, θα τη δούμε να μπαίνει στο αρχείο, όπως τόσες και τόσες υποθέσεις στο παρελθόν.

3)Η συνυπογραφή εκ μέρους μας αυτής της μήνυσης, που στρέφεται κατά των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών του σιωνιστικού κράτους, σε καμιά περίπτωση δεν δίνει πιστοποιητικό απαλλαγής στην ελληνική κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για το έγκλημα, διότι με πράξεις και παραλείψεις της διευκόλυνε το σιωνιστικό κράτος σ’ αυτό. Στο τέλος, παρέδωσε ελληνικό έδαφος (πλοία με ελληνική σημαία) και έλληνες πολίτες στα νύχια του σιωνιστικού κράτους. Η απελευθέρωσή μας δεν ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αποτέλεσμα της διεθνούς κατακραυγής που ξεσηκώθηκε ενάντια στο έγκλημα των σιωνιστών. Την απελευθέρωσή μας τη χρωστάμε στο αίμα των Τούρκων αγωνιστών του «Mavi Marmara», στη θυσία των οποίων για μια φορά ακόμη υποκλινόμαστε.

4)Πέρα από την καταδίκη των υπεύθυνων του εγκλήματος, μείζον ζήτημα είναι για μας η επιστροφή των πλοίων μας. Δεν περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση –που δεν τόλμησε ούτε το ελάχιστο διπλωματικό μέτρο της ανάκλησης του έλληνα πρέσβη από το Τελ Αβίβ να λάβει– να απαιτήσει την επιστροφή των πλοίων. Αλλωστε, εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται υπό καθεστώς παράνομης κατοχής το υπό ελληνική σημαία και ελληνόκτητο πλοίο του Free Gaza Movement «Αρίων», που επίσης κατακτήθηκε με πειρατική επιχείρηση καθώς προσπαθούσε να φτάσει στη μαρτυρική Γάζα, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει οτιδήποτε έναντι του σιωνιστικού κράτους. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΗΕ με απόφασή του έχει ζητήσει την επιστροφή των πλοίων μας, όμως η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν αυτή την απόφαση του ΟΗΕ προσπαθεί να υλοποιήσει. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί ένα διεθνές κίνημα, με βάσεις στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ (στις αντι-σιωνιστικές δυνάμεις), που θα απαιτήσει την επιστροφή των πλοίων από τους πειρατές του Ισραήλ.

5)Πέραν όλων αυτών, απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και να κλείσει επιτέλους τη σιωνιστική πρεσβεία στην Αθήνα. Αυτή είναι η θέληση του ελληνικού λαού. Αυτό απαιτεί η αλληλεγγύη προς τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό.

Ευνόητο είναι πως η υπογραφή μας στη μήνυση προϋποθέτει την ανάγνωση του πλήρους κειμένου της και τη συνεργασία μας με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή της.
Επίσης, διατηρούμε το δικαίωμα, όπως και κάθε μηνυτής άλλωστε, να προτείνουμε μάρτυρες της δικής μας επιλογής για την υποστήριξή της. 

Αθήνα, 21 Ιούνη 2010 

Γρηγορόπουλος Μιχάλης Πλήρωμα στην «Ελεύθερη Μεσόγειο», μέλος της Πρωτοβουλίας «Ενα καράβι για τη Γάζα»
Μουστάκας Ανδρέας Επιβάτης στην «Ελεύθερη Μεσόγειο», μέλος της Πρωτοβουλίας «Ενα καράβι για τη Γάζα»
Τσιγαρίδας Χρήστος Επιβάτης στη «Σφενδόνη», μέλος της Πρωτοβουλίας «Ενα καράβι για τη Γάζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.