Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Παλαιστινιακή Αντίσταση καιι κίνημα αλληλεγγύης



ΔΕΥΤΕΡΑ 28/6 20.00
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΜΠΑΣ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ 

"ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" 
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.

Η αιματηρή καταστολή της αποστολής Free Gaza, ήταν ακόμα μια αιματοβαμμένη σελίδα στην ιστορία της Παλαιστίνης. Τη σφαγή της αποστολής, ακολούθησε ένα κύμα διαδηλώσεων, σε όλη την Ελλάδα (αλλά και παγκόσμια). Ακολούθησε επίσης ένα κύμα εκδηλώσεων και συζητήσεων, με μέλη της αποστολής, που αναζητάει το νόημα της διεθνούς αλληλεγγύης των λαών σήμερα. Σε αυτό θα θέλαμε να συμβάλλουμε και εμείς, συζητόντας με τον Θανάση Τζιούμπα, επιβάτη στην "Ελεύθερη Μεσόγειο".
Η επίθεση των Ισραηλινών καμάντος και τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες, υπενθύμισαν για σκόμα μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του σιωνισμού, που έχει εκθρέψει ο νο1 τρομοκράτης του κόσμου, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, για να έχει έναν χωροφύλακα στη Μ. Ανατολή.
Αν έχει κάτι βοηθήσει τον αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη είναι η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση, και το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης. Και αν πολλοί δηλώνουν την "ανθρωπιστική" συμπάθεια τους στην Παλαιστίνη, πολλοί λίγοι αναγνωρίζουν ή στηρίζουν την Αντίσταση. Για ακόμα μια φορά, οι τάχα ανθρωπιστές ή... αριστεροί (τρομάρα τους) της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, έδειξαν το υποτέλεια τους στους φονιάδες του ΗΠΑ και του Ισραήλ κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να εμποδίζουν την αποστολή, και στέλνοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Αυτός ο λαός έχει το θαυμασμό και την ειλικρινή υποστήριξη όλων των απλών ανθρώπων, γιατί συνεχίζει να αγωνίζεται. Ζώντας διωγμένος από τη γη του, σε προσφυγικούς κατατυλισμους στο Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία. Υπό κατοχή και διαίρεση στη Δυτική Όχθη. Και αποκλεισμένος στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, τη Γάζα.Μόνη υποστήριξη αυτού του λαού είναι το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των λαών. Δεν είναι ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε οι συνομιλίες, ούτε τα αραβικά καθεστώτα που δηλώνουν τη δήθεν συμπάθια τους, ούτε οι διάφοροι ηγετίσκοι (τελευταίος εκ των οποίων είναι ο Ερντογάν) που μιλούνε εξ' ονόματός του, ούτε η ίδια του η ηγεσία. Γιατί όλοι αυτοί την κρίσιμη στιγμή του γυρίζουν την πλάτη.
Αυτό το διεθνές κίνημα που απαιτεί την άρση του αποκλεισμού και τη λευτερία της Παλαιστίνης θέλησε να τρομοκρατήσει με την πράξη του το κράτος του Ισραήλ.
Πάνω σε όλα αυτά, αλλά και άλλα πολλά, για το χαρακτήρα του κινήματος αλληλεγγύης για όσα θα έπρεπε να γίνουν ή μπορούν να γίνουν στο μέλλον, οφείλει να συζητήσει και το δικό μας κίνημα, με όλες τις διαφορετικές αντιλήψεις στο εσωτερικό του, που φάνηκαν και από την αποτίμηση των γεγονότων. Να συζητήσει την εμπειρία της αποστολής, να διαδαχθεί από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε.Να αναζητήσει τρόπους, τα μέσα, την προοπτική της διεθνούς αλληλεγγύης, μέσα από τον αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα ενάντια σε αυτούς μου ματοκυλάνε την Παλαιστίνη και γυρίζουν την Ελλάδα στον κοινωνικό μεσαίωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.