Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ελλάς - Ελλήνων - Τραπεζιτοεφοπλιστών !

«Δεν υπάρχει λόγος μεμψιμοιρίας και απογοήτευσης. Η χώρα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση»!

Πόσο την είχαμε ανάγκη μια ευοίωνη διαπίστωση... Μέσα στη μαυρίλα και την καταχνιά, τέτοια λόγια είναι βάλσαμο... Να ευχαριστήσουμε, λοιπόν, τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο, τον πρόεδρο της τράπεζας «Αλφα Μπανκ» - δική του η παραπάνω δήλωση - για τη βοήθειά του στην προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού του έθνους.

Τα μεγαλύτερα «ευχαριστώ», πάντως, ανήκουν στην κυβέρνηση, η οποία φρόντισε, μια μέρα πριν, να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την παροχή 10 (ακόμα) δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών τους.

Κίνηση που ο ευεργετικός της χαρακτήρας εκφράστηκε άμεσα, καθώς, όπως βλέπετε, επιτρέπει στους τραπεζίτες, ένα μικρό κομμάτι της δικής τους ευδιαθεσίας και αισιοδοξίας να το μοιραστούν (άτοκα, ελπίζουμε...) με όλους τους υπόλοιπους, που κάθονται και ασχολούνται με τους κομμένους μισθούς τους και τις καταργημένες συντάξεις τους. Οι μεμψίμοιροι...
 

Παρεμπιπτόντως: Την περασμένη βδομάδα ήταν ο πρόεδρος των εφοπλιστών, ο κ. Βενιάμης, που είχε δηλώσει ότι «αισθανόμαστε (σ.σ.: οι εφοπλιστές) καλά στην Ελλάδα».

Τώρα είναι ο κ. Κωστόπουλος που δηλώνει ότι, εκτός από τους εφοπλιστές, στην Ελλάδα αισθάνονται καλά και οι τραπεζίτες.

Μιλάμε, φυσικά, για την Ελλάδα των μέχρι πρότινος «απασχολήσιμων» εργαζομένων και των νυν «απολύσιμων» σκλάβων.

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ,

του οποίου η πολιτική που οδηγεί 9 στους 10 Ελληνες να δηλώνουν «απογοητευμένοι» και «απαισιόδοξοι» για το μέλλον τους είναι η ίδια πολιτική που κάνει τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες να δηλώνουν αισιόδοξοι και ...γοητευμένοι,

είναι ένα κόμμα που συνεχίζει να διατηρεί στον τίτλο του τον όρο «σοσιαλιστικό»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.