Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις - Δεν μπορούν να κρύψουν το αίσχος του μνημονίου

Ως διάταξη του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό θα κατατεθούν στη Βουλή οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού. 
Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο οι αλλαγές θα περνούσαν με προεδρικό διάταγμα, προκάλεσαν αντιδράσεις όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Την κατάθεση του σχεδίου στη Βουλή είχε εισηγηθεί ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος είχε συγκεντρώσει στο πρόσωπό του τα πυρά των διαφωνούντων.

Ο Α. Λοβέρδος, αν και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, διεκδικεί  μια πρωτιά. Σύμφωνα με συνεργάτες του, θα προτείνει στην κυβέρνηση οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά να γίνουν άρθρο νομοσχεδίου και να ψηφιστούν μαζί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Δηλαδή, προτείνει να μετατραπεί σε άρθρο νομοσχεδίου το ΠΔ που ο ίδιος όφειλε να εκδώσει, κατ’ εξουσιοδότηση προσφάτως ψηφισμένου νόμου! Γιατί άραγε; Σε ένδειξη ύψιστου δημοκρατισμού; 

Αν είναι έτσι, τότε πολύ αργά ενεργοποιήθηκαν τα... δημοκρατικά ανακλαστικά του Α. Λοβέρδου. Σύμφωνα με τη λογική του, κακώς θεσπίστηκαν οι εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις προς τον ίδιο και τον επί των Οικονομικών συνάδελφό του, να υλοποιήσουν τα περιλαμβανόμενα στο δωσιλογικό Μνημόνιο με την τρόικα του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου εκδίδοντας ΠΔ. Και επομένως, από τώρα και στο εξής κανένα ΠΔ δεν πρέπει να εκδοθεί, αλλά όλες οι ρυθμίσεις να γίνουν με νομοσχέδια που θα ψηφίσει η Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.