Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας για τις υποθέσεις που φέρονται να σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κήρυξαν χθες οι εφέτες ειδικοί ανακριτές, Κων. Μπαλτάς και Δημ. Μόκκας, που χειρίζονται τη δικογραφία.

Σε αυτήν, στην οποία περιλαμβάνονται οι κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής ομάδας, καθώς και η ευθύνη τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ άλλων σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παν. Χηνοφώτη και της νυν υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, συμπεριλήφθηκε και μια νέα κατηγορία. Αφορά τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο του 2009, για τον οποίο την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση με προκήρυξή της. Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη είχε σημειωθεί τα ξημερώματα έξω από το υπουργείο και είχε αποτέλεσμα τη θραύση τζαμιών, ενώ ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα και περιείχε πυρίτιδα και πυροκροτητές που ενεργοποιήθηκαν με τη χρήση ρολογιών. Ο λόγος για τον οποίο συμπεριλήφθηκε και η περίπτωση του υπουργείου, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- το γεγονός ότι η συνδεσμολογία του μηχανισμού κρίθηκε παρόμοια με τις ήδη υπάρχουσες στη δικογραφία υποθέσεις.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου της ανάκρισης, αναμένεται σήμερα να διαβιβαστεί η δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών, όπου θα εισηγηθεί σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.