Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σύλλογος ειδικευομένων Γιατρών Γ.Ν. Ρεθύμνου: Συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας για 4η εβδομάδα

Ακόμα μια βδομάδα πέρασε, ακόμα ένας μήνας απλήρωτων εφημεριών προστέθηκε. Κάνεις δεν δείχνει να συγκινείται. Άλλωστε στην εποχή του ατομικισμού που ζούμε ο καθένας ενδιαφέρεται για κάτι μόνο εάν αυτό τον αγγίζει. Σαφώς λοιπόν και κανένας αρμόδιος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το αν υπάρχουν νέοι εργαζόμενοι, που εδώ και 5 μήνες προσφέρουν απλήρωτη εφημεριακή εργασία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι μόνοι που τους αγγίζει όπως φαίνεται η κινητοποίηση μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες που βλέπουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, τον προγραμματισμένο εργαστηριακό τους έλεγχο ή το προγραμματισμένο χειρουργείο τους να αναβάλλεται.
Οι διοικούντες του νοσοκομείου είναι οι μόνοι που δεν αδιαφορούν……Μας φέρονται με το καρότο και το μαστίγιο. Από την μία πλευρά βρίσκεται ο διοικητής του νοσοκομείου που δείχνει μεν την καλή θέληση να αποπληρώσει ένα ελάχιστο μέρος των δεδουλευμένων με τον σκοπό να σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας (συγκεκριμένα μόνο τον μήνα Μάρτιο για τους ειδικευόμενους). Φυσικά δεν υπόσχεται τίποτα για τους υπόλοιπους 3 ήδη δεδουλευμένους μήνες. Από την άλλη πλευρά πληθαίνουν οι απειλές άλλων ανώτερων διοικητικών στελεχών για την αφαίρεση των ημερών αυτών της κινητοποίησης από την ειδικότητα μας.
Πέραν του νοσοκομείου η αδιαφορία είναι ολοφάνερη: Οι καταγγελίες μας, από τα μέσα Ιουνίου στην επιθεώρηση εργασίας του νομού, δεν φαίνεται να έχουν συγκινήσει καθόλου τους αρμοδίους εκεί. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του νομού για μια ακόμα φορά ξέχασαν τις υποσχέσεις, που έδιναν προ 45ημέρου για αποπληρωμή των δεδουλευμένων ως το τέλος Μαΐου και νίπτουν τας χείρας τους. Το αρμόδιο υπουργείο Υγείας τέλος, αντί να σκέπτεται την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. , συνεχίζει απρόσκοπτο στην κατάθεση του νομοσχεδίου, που θέσει οριστικά ταφόπλακα στην ισότητα πρόσβασης των πολιτών στο σύστημα υγείας με την επέκταση του θεσμού των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων και θα αφήνει μόνιμα ακάλυπτες πληρωμένες τις απαραίτητες για την λειτουργία των νοσοκομείων εφημερίες.
Απέναντι σε όλα αυτά και στη σημερινή συνέλευση μας με πολύ περίσκεψη, και με δεδομένη την ενσωμάτωση στην επίσχεση εργασίας ειδικευομένων και τμημάτων που έως τώρα απείχαν, αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων μας ως η μόνη αξιοπρεπής στάση απέναντι στις απειλές και την απαξίωση που δείχνουν για τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου οι αρμόδιοι. Υπενθυμίζουμε τέλος σε κάθε καλοθελητή που κόπτεται για τις ημέρες της ειδίκευσης μας, να αναρωτηθεί πρώτα για την γενικότερη ποιότητα εκπαίδευσης στο νοσοκομείο μας και να συνεχίσει τις απειλές αφού ενημερωθεί πρώτα για την ισχύουσα εργατική νομοθεσία περί επίσχεσης εργασίας.
 
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ/ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
 
Η γενική συνέλευση του συλλόγου ειδικευομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου Δευτέρα 04/07/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.