Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Με την απολογία του ενός ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, συνεχίστηκε χτες η δίκη στην Αμφισσα, για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκέμβρη 2008.

Μετά από διαδικασία έξι μηνών με διακοπές, αναβολές και μετακίνηση των μαρτύρων στην πόλη της Αμφισσας, ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους, ο Επ. Κορκονέας, που κατηγορείται για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» και ότι «επέδειξε ενσυνείδητη αδιαφορία», όπως έκρινε το Συμβούλιο Εφετών, αφού ήξερε ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο με τον πυροβολισμό, στοχεύοντας προς την παρέα του άτυχου Αλέξη επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου, άρχισε χτες, την απολογία του.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατέθεσε κλαίγοντας, λέγοντας ότι «λυπάμαι για ό,τι έγινε» και ότι «τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός (σ.σ. ο δολοφονημένος Αλέξης Γρηγορόπουλος), το παιδί και εγώ, γιατί βρεθήκαμε εκεί, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε».

Για το βράδυ της δολοφονίας, επανέλαβε ότι ενώ ήταν στο περιπολικό με τον συγκατηγορούμενό του Β. Σαραλιώτη, δέχτηκαν επίθεση σε τρία σημεία πριν από την Ναυαρίνου την πρώτη, Ναυαρίνου και Τζαβέλα την δεύτερη και Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής την τρίτη. Σε αυτό το σημείο, δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις της προέδρου γιατί δεν ενημέρωσαν το Κέντρο από την πρώτη επίθεση που δέχτηκαν, αφού αυτή η επίθεση ήταν και η αφορμή, όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, να βρουν αυτούς που τους επιτέθηκαν, όπως και αν ο ίδιος ήταν μέσα ή έξω από το περιπολικό.

Ακόμα, μίλησε για επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από άτομα του αναρχικού χώρου, που ο αριθμός τους ξεκινούσε από 10, 20 ή 30. Κι εδώ, όπως απάντησε στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Ατζελίτα Παπαβασιλείου, δεν μπορούσε να προσδιορίσει ξεκάθαρα τον αριθμό των ατόμων παρόλο που είχαν φτάσει κοντά, όπως είπε. Αναφέρθηκε σε επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, που τα θυμάται σαν εικόνες, όπως είπε, που προσπαθούσε να τα αποφύγει, ενώ είδε μόνο ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει στο παρμπρίζ του περιπολικού.

Για τη δολοφονία του παιδιού, είπε ότι «αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι». Υποστήριξε ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου τους μετέφεραν, αρχικά έμαθε για τραυματισμό ενός πολίτη όπως είπε χαρακτηριστικά και αφού παρέδωσαν τα όπλα, έμαθε για θάνατο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της διαδικασίας έγινε επίδειξη των ρούχων, που φορούσε το δολοφονημένο παιδί και των όπλων των δυο αστυνομικών. Για πρώτη φορά στο δικαστήριο, παρούσα ήταν η γιαγιά του παιδιού, η οποία με δάκρυα στα μάτια κρατούσε στο στήθος της μια φωτογραφία του Αλέξανδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.