Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Την Πέμπτη 5 Αυγούστου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, θα αγορεύσει, τελικά, ο εισαγγελέας της Εδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης επί της ενοχής των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επ. Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ο Β. Σαραλιώτης, για απλή συνεργία σε ανθρωποκτονία. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως ο Κορκονέας επέδειξε «ενσυνείδητη αδιαφορία», αφού ήξερε ότι «μπορεί να προκαλέσει το θάνατο με τον πυροβολισμό και στοχεύοντας προς την παρέα του άτυχου Αλέξη επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου». Για τον Β. Σαραλιώτη, το κατηγορητήριο στηρίζεται στο ότι δεν απέτρεψε την ενέργεια του συναδέλφου του, συμμετέχοντας σε αντεγκλήσεις και ανταλλαγές ύβρεων, επιδεικνύοντας παράλληλα στάση ετοιμότητας και επίδειξη ισχύος. Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί και ήταν να αγορεύσει επί της ενοχής χτες, Τρίτη 27 του μήνα. Πάντως, τον τελικό λόγο, θα έχει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας που ενδέχεται να διακόψει και να εκδώσει την ετυμηγορία του το Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.