Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Μπανγκόκ


Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποφάσισε να παρατείνει το καθεστώς της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην πρωτεύουσα της χώρας καθώς και σε 19 ακόμη επαρχίες υπό το φόβο αναζωπύρωσης των βίαιων επεισοδίων μεταξύ αντιφρονούντων και των δυνάμεων ασφαλείας, που στις αρχές του έτους κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους.



Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις περισσοτέρων των πέντε ατόμων, ενώ η αστυνομία έχει το δικαίωμα να συλλάβει υπόπτους και να τους θέσει υπό κράτηση για 30 ημέρες ακόμη και αν δεν τους απαγγείλουν κατηγορίες.

Τουλάχιστον 400 άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται και οι αρχές υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα και η ασφάλεια στη χώρα.

Ωστόσο η Διεθνής Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων καλεί την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να άρει τους περιορισμούς, υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματα των αντικυβερνητικών καταπατούνται και ενδεχομένως να αναγκαστούν να περάσουν στην παρανομία και να προβούν σε παράνομες και βίαιες πράξεις.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.