Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Διήμερο επαναστατικής νεολαίας

Διήμερο Εκδηλώσεων 14 και 15 ιούλη στην κατάληψη της δημοτικής αγοράς κυψέλης

Εργαζόμενοι και άνεργοι νεοι χωρίς παρόν και μέλλον - στους δρόμους του αγώνα

Είναι ο μονός δρόμος αφού καπιταλιστική χρεοκοπία για τη νεολαία σημαίνει ο εφιάλτης της μόνιμης ανεργίας και της δουλείας των 300-400 και 500 ευρώ, ένα σχολείο- αποθήκη σωμάτων και ψυχών, σπουδές χωρίς καμία προοπτική… Σημαίνει να χάνεις και τα τελευταία «οικογενειακά στηρίγματα» επιβίωσης, τη ζωή με δανεικά, ωθούμενος κάθε μέρα στη χειρότερη μιζέρια, το βούλιαγμα στο ατομικό αδιέξοδο και την διαρκή ανασφάλεια… σημαίνει να σε κοροϊδεύουν προεκλογικά ότι «υπάρχουν τα λεφτά» και στη συνέχεια να σε απολύουν, να σε πνίγουν στα χημικά του Χρυσοχουντίδη όταν διαδηλώνεις στην επιτηρούμενη από τους γκάνγκστερ του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χρεοκοπημένη Ελλάδα, τον πιο αδύναμο κρίκο μιας διεθνούς αλυσίδας έτοιμης να σπάσει από τα συσσωρευμένα χρέη που δημιούργησε ο παγκόσμιος καπιταλισμός για να σωθεί και να αναχαιτίσει την επανάσταση τις προηγούμενες δεκαετίες.



Τα ψέματα έχουν τελειώσει, η υπομονή εξαντλείται! Ένας ανθρώπινος χείμαρρος εργαζόμενων και ανέργων, απελπισμένων και γεμάτων ελπίδα διαδηλωτών, έρχεται ορμητικά να σπάσει τα φράγματα της απομόνωσης και της ρουτίνας. Τον είδαμε να πλημμυρίζει τους δρόμους όλης της χώρας, να σκορπά τα μηνύματά του σε όλο τον πλανήτη στην ιστορική πανεργατική απεργία της 5ης Μάη, στις μέρες και τις νύχτες της ανολοκλήρωτης εξέγερσης του Δεκέμβρη που συνεχίζει να μας εμπνέει γιατί ήταν η αφετηρία μιας εξέγερσης ενάντια στο σύνολο των όρων ζωής μας- για την απελευθέρωσή της! Τώρα, το δίλημμα που τέθηκε μετά τη στυγνή κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους μαθητές τη γενιά των 300-400-500 ευρώ, τους μετανάστες, παραμένει αναπάντητο: ή το δολοφονικό καθεστώς του κεφαλαίου ή εμείς! Η εξουσία της άρχουσας τάξης είναι πιο ευάλωτη και πιο επικίνδυνη παρά ποτέ. Μετά το χτύπημα που δέχτηκαν το Δεκέμβρη του 2008 δε μπόρεσαν να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος ενώ η παγκόσμια καπιταλιστική χρεοκοπία σαρώνει ξανά τις Τράπεζες και τα κράτη απειλώντας με νέες κοινωνικές καταστροφές την ανθρωπότητα, οδηγώντας σε κοινωνικές συγκρούσεις σε όλο τον πλανήτη.



…με όλους τους εργάτες για μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία

Όσοι διαδηλώσαμε την 5η Μάη περικυκλώνοντας το «στάβλο της δημοκρατίας», αυτών που έκλεψαν, αυτών που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη,την ανοχή μας, αυτών που εξαπάτησαν το λαό για να συντηρήσουν τον καπιταλισμό και να αυτοσυντηρηθούν μαζί του σε βάρος μας, ενάντια στην επανάπαυση και τον καλοκαιρινό εφησυχασμό, τα εμπόδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το συντηρητισμό της αριστεράς, να δώσουμε διάρκεια και προοπτική στον αγώνα μας. Να προετοιμάσουμε στους σημερινούς αγώνες την επερχόμενη κοινωνική επανάσταση. Χρειαζόμαστε μια Εργατική Επαναστατική Διεθνή, ένα Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και μια Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας. Όλοι εμείς! Οι άνεργοι και εργαζόμενοι νεοι, οι μαθητές και οι φοιτητές. Για την αντιμετώπιση τεράστιων προβλημάτων χρειαζόμαστε αποφασιστικά μέτρα. Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για την ανατροπή της Κυβέρνησης και του κράτους, την απαγόρευση των απολύσεων και τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη διάλυση της Ε.Ε και τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και του κόσμου, για να κερδίσουμε την πολυπόθητη ελευθερία, σε έναν παγκόσμιο πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό χωρίς τάξεις κράτη και εξουσίες. Είναι η μόνη διέξοδος σήμερα.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΗ, 18.30

- ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (συμμετέχουν σύντροφοι από την ανθρωπιστική νηοπομπή, την αποστολή «Ένα Σχολείο για τη Γάζα» και Παλαιστίνιοι αγωνιστές). Στο χώρο θα υπάρχει σχετική έκθεση υλικού, προβολή slides.



ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ

Καπιταλιστική χρεοκοπία και νεολαία χωρίς παρόν: Η δυναμική της εξέγερσης του Δεκέμβρη σήμερα



20.00: Συναυλία με τους DARK DELIGHT, FUMMIE LEE




ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.