Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στη Συγκάλυψη

της Κρατικής Δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου



Εκτιμήσεις και εντυπώσεις

από την τριήμερη απολογία Κορκονέα

στη δίκη της Άμφισσας




Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας παραβρέθηκε στην Άμφισσα και παρακολούθησε την απολογία Κορκονέα που τελικά κράτησε τρεις ολόκληρες ημέρες.

Ειλικρινά χρειάστηκε από μέρους μας μεγάλη υπομονή και προσπάθεια για να μην «εκραγούμε» μέσα στην αίθουσα με βάση τα όσα ακούσαμε από τον Κορκονέα στη διάρκεια της απολογίας του. Κοντολογίς, τα πήρε σχεδόν όλα πίσω! Γιατί τα είχε πει; Για να ελαφρύνει τη θέση του!

Συνεχείς και απανωτές αντιφάσεις.

Κι όταν ρωτήθηκε για τη μολότοφ απάντησε «Ήρθε στο μυαλό μου ότι εκεί ρίχνουν μολότοφ, από κάποιες επιθέσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν»!

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ήταν τελικά το τραγικό θύμα του θυμού και της οργής του Κορκονέα.

Με αφορμή την εκτόξευση ενός μπουκαλιού με νερό στο περιπολικό, ο Κορκονέας έφτασε στο σημείο να εκτελέσει εν ψυχρώ τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Και όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις αναφορές που έκανε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Κούγιας σε βάρος της μνήμης του Γρηγορόπουλου (ότι ήταν αναρχικός, είχε φάκελο κ.λπ.) απάντησε «όχι».

Και όμως κατά τη διάρκεια της δίκης, σκυλεύθηκε επανειλημμένα η μνήμη του Αλέξανδρου, προσβλήθηκε η οικογένειά του και κυρίως η μητέρα του, λοιδωρήθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας και χρησιμοποιήθηκαν ψευδομάρτυρες «φίλοι» της Αστυνομίας.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ασφαλώς και δεν ήταν το πρώτο θύμα της κρατικής καταστολής. Από το 1974 μέχρι και σήμερα, υπάρχει ένας μακρύς και τραγικός κατάλογος που περιλαμβάνει εκατόν τριάντα (130) ! δολοφονίες Ελλήνων και μεταναστών από τα όργανα της κρατικής καταστολής, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία παρέμειναν εντελώς ατιμώρητες.

Γι αυτό το λόγο και, παρ' όλο που η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας φαίνεται, στη συγκεκριμένη δίκη, να εκτελούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους, εμείς παραμένουμε εξαιρετικά δύσπιστοι, ως προς το τελικό αποτέλεσμα της δίκης.

Θα παρακολουθούμε στενά τη δίκη και θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.