Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Όλοι στην πανεργατική Απεργία της 8 Ιουλίου ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ προχωρά σε ένα διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων επιμένει στην υλοποίηση μέχρι τελείας της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.
Οι θεατρινισμοί και η παρωδία «αντίστασης» του θλιβερού υπουργού εργασίας δεν πείθουν κανένα. Η κυβέρνηση αυτή κατοχυρώνεται πλέον ευρύτατα στο λαό, σαν η κυβέρνηση που σφαγιάζει τα εργατικά δικαιώματα, ξεριζώνει κατακτήσεις 100 χρόνων, εφαρμόζει την πρώτη κοινοβουλευτική δικτατορία του 21ου αιώνα.
O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τερατώδεις αλλαγές που προωθούνται με τους νόμους για το ασφαλιστικό και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Πρόκειται για «νόμους - εφιάλτη» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη». Το νέο ασφαλιστικό δεν επιδεινώνει απλώς τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, αλλά ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία της δημόσιας ασφάλισης, με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση. Με δουλειά μέχρι θανάτου για συντάξεις – επιδόματα κηδείας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία, γίνονται «απαγορευμένος καρπός». Ενώ με το ν/σχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις:
α) Θεσμοθετεί την αμοιβή κάτω από την ΕΓΣΕΕ για όλους τους εργαζομένους κάτω των 25. Είναι το αντίστοιχο του Γαλλικού "Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης" και αντιμετωπίζει τη νεολαία σαν "χαμένη γενιά" και αναλώσιμο υλικό.
β) Καταργεί στην ουσία την δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, αφού καταργεί την δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στην Διαιτησία. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ΠΔ δείχνει ήδη τις συνέπειές της, καθώς είναι στον αέρα ΟΛΕΣ οι συμβάσεις ακόμη και η ΕΓΣΣΕ. Στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι η πλήρης κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και η επιστροφή στο καθεστώς της ατομικής διαπραγμάτευσης, του ατομικού εκβιασμού και της καθολικής υποταγής. Πρόκειται για τεράστιο, ιστορικό πισωγύρισμα.
γ) Επιτρέπει τρομακτική αύξηση των απολύσεων, δεδομένου και του αριθμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ταυτόχρονα συντρίβει τις αποζημιώσεις, καθώς οι εργοδότες θα μπορούν απλώς κάνοντας χρήση μιας σύντομης προειδοποίησης να πληρώνουν αποζημιώσεις κατά 50% μικρότερες.
δ) Νομοθετεί και ενισχύει την μαύρη παιδική εργασία μέσα από ετήσιες "συμβάσεις μαθητείας" με το 70% της ΕΓΣΣΕ!! για παιδιά από 15 έως 18 ετών!!

Κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, σκλαβιά για την νεολαία, επιστροφή στην φτηνή παιδική εργασία. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η επιβολή της χούντας των "αγορών" και της εκμετάλλευσης είναι η ουσία του περιβόητου Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας. Προωθούν την καταστολή και την ανοιχτή προβοκάτσια. Αρκεί να ακούσει κανείς τις συνεντεύξεις - εμέσματα του φασίστα υπουργού Πάγκαλου και τις ασφαλίτικες αγορεύσεις του Άδωνη Γεωργιάδη. Ας μην ζητάνε από τους εργαζόμενους λοιπόν να σεβαστούν "την νομιμότητα' όταν οι ίδιοι παραβιάζουν νόμους και συντάγματα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, όταν ακόμη και αυτό το κοινοβούλιο παρακάμπτεται για τη δόξα και την τιμή του περίφημου Μνημονίου. Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την κλιμάκωση της επίθεσης, θα απαντήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε ψευδαισθήσεων ούτε αναμονής. Τα μέτρα ή θα περάσουν και θα βάλουν την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα ή θα ανατραπούν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η δυναμική του κινήματος θα ξεπεράσει, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, κάθε κωλυσιεργία και στάση αναμονής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι ανάγκη τώρα να γίνουν συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία και να πάρουμε απεργιακές αποφάσεις. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία την αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων. Τα ανεξάρτητα κέντρα αγώνα για τη νίκη των δικαιωμάτων μας. Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς. Όπως μας έδειξαν και οι μεγάλες απεργίες του Μάη, το ποτάμι των αγώνων μπορεί να πνίξει τον αντεργατικό μεσαίωνα και όσους τον στηρίζουν.
Να τους σταματήσουμε τώρα ! Ή αυτοί ή εμείς !
Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Λένε ψέματα!
- Μονόδρομος είναι να πάψουν να χαρίζονται τα δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα μας για την αποπληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες.

Να κατευθυνθούν εδώ και τώρα σε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, σε σταθερή δουλειά για όλους.
Να παγώσουν οι στρατιωτικές δαπάνες,
Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, και την Εκκλησία, οι χαριστικές ρυθμίσεις που απάλλαξαν τους εργοδότες από δις ευρώ εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους.
- Για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
- Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.
- Για να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.
- Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
- Για νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.
- Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.
ΓΕΝΙΚΟ BLACK OUT ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ 8 ΙΟΥΛΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 10 Π.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.