Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε παρέμβαση στις 9/6/2010 στα γραφεία της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου στην εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ που απολύθηκε γιατί συμμετείχε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και να σταματήσει η τρομοκρατική τακτική της εταιρείας προς τους εργαζόμενους που με την απειλή της απόλυσης τους υποχρέωσε να συναινέσουν στην αλλαγή της 8ωρης εργασίας σε 6ωρη με άμεση επίπτωση την μείωση του μισθού τους και του ασφάλιστρου τους.
Ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, κος Κουκουμπάνης δήλωσε ότι η μετατροπή της 8ωρης εργασίας σε 6ωρη ζητήθηκε από μερίδα εργαζομένων, για να μπορούν να δουλέψουν και σε άλλη δουλειά, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ προτρέπονται από την ίδια την εταιρεία να απεργούν και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και πως η απόλυση του συγκεκριμένου συναδέλφου δεν έγινε γιατί απεργούσε ο συνάδελφος αλλά τους λόγους της απόλυσης δεν είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να τους κοινοποιήσει στον απολυμένο συνάδελφο.
Συμπερασματικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του θέλει να μας πείσει ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ζουν σε εργασιακό παράδεισο, αμείβονται τόσο καλά που ζητούν οι ίδιοι τη μείωση των μισθών τους και επιπλέον όταν αντιμετωπίζουν εργασιακά προβλήματα απεργούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και μάλιστα με την προτροπή του εργοδότη που τους τα αφαιρεί τα δικαιώματα.
Η στάση της εργοδοσίας δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο αποθρασύνεται από την πολιτική της Ε.Ε.-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και πόσο πολύτιμο της είναι το νομοθετικό οπλοστάσιο που της δίνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 20 Ιούνη ώρα 10 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β.
Μέσα από συσκέψεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές.
Μην ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, χθες μας ζητούσαν θυσίες τώρα τα θέλουν όλα, όσες υποχωρήσεις και θυσίες αν κάνουμε και μετά την κρίση πάλι σε μας θα στείλουν το λογαριασμό, ίδια και χειρότερη κατάσταση θα επικρατεί,
Η οργάνωση στο σωματείο μας είναι το κλειδί για να βγούμε νικητές στη σύγκρουση με την εργοδοσία.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.