Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Το Ισραήλ θα εμποδίσει τον κατάπλου πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο τελικός προορισμός πλοίου, υπό μολδαβική σημαία, που μεταφέρει βοήθεια για τους Παλαιστίνιους και πρόκειται να αναχωρήσει απόψε από το λιμάνι του Λαυρίου. Το Ισραήλ απηύθυνε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να παρεμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Το πλοίο "Αμάλθεια" μεταφέρει 2.000 τόννους τροφίμων και ιατρικών υλικών με βοήθεια που εξασφάλισε η "Διεθνής Ένωση Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι", επικεφαλής της οποίας είναι ο Σαϊφ Αλ Ισλαμ Καντάφι, ο δεύτερος γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Στο πλοίο επιβαίνουν 15 ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους από τη Λιβύη, ένας Νιγηριανός και ένας Σύρος καθώς και 12μελές πλήρωμα που αποτελείται από Αϊτινούς, Ινδούς και Σύρους . Ο πλοίαρχος είναι κουβανικής καταγωγής.


Ο Γιούσεφ Σαουάνι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της φιλανθρωπικής ένωσης Καντάφι δήλωσε ότι ελπίζει οι ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν τον κατάπλου του πλοίο στη Γάζα ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία ότι το πλοίο θα χρειαστεί να αλλάξει πορεία και να κινηθεί προς το λιμάνι Ελ Αρις της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά.

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Γκαμπριέλα Σάλεβ ζήτησε χθες με επιστολή της προς το Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ο διεθνής οργανισμός να κλιμακώσει τις προσπάθειες του για να μην αποπλεύσει το πλοίο. " Το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα που του παρέχει το διεθνές δίκαιο να παρεμποδίσει το πλοίο να παραβιάσει τον υφιστάμενο ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας", δηλώνει η κ. Σάλεβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.