Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Καταγγελία της οικογένειας του Κώστα Σειρηνίδη

Την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Σειρηνίδη. Φυσικός ως προς τα ιατροδικαστικά του αίτια, ο θάνατος του συντρόφου μας συνιστά κυριολεκτική περίπτωση πολιτικής εξόντωσης στην εποχή της δημοκρατίας. Ο Κώστας πέθανε επειδή ήταν αντίπαλος του συστήματος· επειδή η ζωή του υπήρξε μια διαρκής συνθήκη αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και την ελευθερία.

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι τον φοβούνται ακόμα και νεκρό.

Τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής αλωνίζουν το νεκροταφείο της Καισαριανής, ρωτούν με θράσος πού βρίσκεται ο τάφος του Κώστα Σειρηνίδη, ενώ ο χώρος τελεί υπό διαρκή αστυνομική παρακολούθηση.

Η οικογένεια του Κώστα Σειρηνίδη καταγγέλλει την παρουσία και τη δράση κλιμακίων της αντιτρομοκρατικής τόσο στον ευρύτερο χώρο του νεκροταφείου, όσο και στο συγκεκριμένο σημείο του μνήματος. Η παρουσία της εν λόγω υπηρεσίας εκεί, πέρα από την εύλογη αγανάκτησή της οικογένειας, προκαλεί και πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τους λόγους και τις στοχεύσεις μιας τέτοιας επιχείρησης.

Η οικογένεια του Κώστα Σειρηνίδη καθιστά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία υπεύθυνη για οποιαδήποτε προβοκάτσια λάβει χώρα ή επιχειρηθεί να στηθεί, ιδίως δε ενώπιον του μνημόσυνου της 25ης Ιουλίου. Οι άθλιες μεθοδεύσεις της ίδιας υπηρεσίας είναι, εξάλλου, αυτές που οδήγησαν στη φυλακή τον Άρη Σειρηνίδη.

Εκφράζουμε, παράλληλα, τον προβληματισμό μας για κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και χρησιμοποιεί το όνομα του Κώστα Σειρηνίδη. Αν το αίσθημα ευθύνης, η γνώση και η στρατηγική είναι απαραίτητοι οδηγοί του κοινωνικού αγώνα, τότε η εν λόγω δημοσίευση μόνο σε σκέψεις μπορεί να μας βάλει.



Οικογένεια Κώστα Σειρηνίδη



Αθήνα 23 Ιουλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.