Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κατάληψη στα δημαρχεία όλης της χώρας - Στάσεις εργασίας δικαστών και εισαγγελέων - εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού


Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων σε όλη τη χώρα προχωρούν σήμερα από τις 10:00 το πρωί έως και τη 1:00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι αντιδρούν στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κλειστή η Ακρόπολη και οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι έως και της 12 το μεσημέρι λόγω της στάσης εργασίας των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Φωτογραφία αρχείου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, στην τρίωρη συμβολική κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας, οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στους δημοσίους υπαλλήλους όπου "καταργείται ο δημόσιος-κοινωνικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων".

Επίσης σήμερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προγραμματίσει 2ωρη στάση εργασίας σε όλα τα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας από τις 12:00 έως και τις 2:00 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ. Στην Αθήνα έχουν διοργανώσει συγκέντρωση στις 2:00 στο Πρωτοδικείο Αθήνων.

24ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ από τις 8 το πρωί έως τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι και οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Παραμένουν για δεύτερη ημέρα έξω από το Γενικό Λογιστήριο τους Κράτους αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ οι οποίοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της πρόσληψής τους.

Οι περίπου 20 συγκεντρωμένοι είναι αδιόριστοι επιτυχόντες εφοριακοί και τελωνειακοί οι οποίοι όπως καταγγέλλουν, ενώ το αρμόδιο υπουργείο τους κάλεσε να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, στη συνέχεια πάγωσε τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.