Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΦΑΓΕ» - Διαδήλωση αύριο στη Μεταμόρφωση, νέα απεργία την Παρασκευή

Τον αγώνα για την ανάκληση των 22 απολύσεων συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στη «ΦΑΓΕ», προχωρώντας αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., σε διαδήλωση που θα ξεκινήσει έξω από την εταιρεία και θα συνεχιστεί με πορεία στους δρόμους της Μεταμόρφωσης. Επιπλέον την επόμενη Παρασκευή συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία, στο εργοστάσιο.

Χτες, το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, μαζί με αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, του Συνδικάτου της Αττικής και σωματείων εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της εταιρείας.

Η εργοδοσία, απαντώντας στην αντιπροσωπεία για τις συνεχιζόμενες απολύσεις - μόλις την περασμένη βδομάδα έγιναν 22 και από το Νοέμβρη του 2009 συνολικά έφτασαν τις 72 - δήλωσε πως όσο υπάρχει κρίση θα γίνονται απολύσεις, αναδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ποιος θα είναι αυτός που θα πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης. Στην προκλητικότητα και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, τα ταξικά συνδικάτα απάντησαν πως η πάλη για να γυρίσουν οι εργαζόμενοι κανονικά στις δουλειές τους θα συνεχιστεί πολύμορφα, με την έμπρακτη αλληλεγγύη εργατών από τον κλάδο, αλλά και άλλους κλάδους.

Να σημειωθεί πως η «ΦΑΓΕ» είχε καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το 2009. Επιπλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρεία αναφέρει πως από 2005 λειτουργεί στην Αγγλία η θυγατρική της «ΦΑΓΕ», με την επωνυμία «FAGE UK». Αντίστοιχα, στην Ιταλία, το 2004 η θυγατρική εταιρεία της «ΦΑΓΕ» μετονομάζεται σε «FAGE ITALIA». Και αναφέρει: «Μετά την Αγγλία και την Ιταλία οι εξαγωγές εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία, το Χονγκ-Κονγκ και η Σιγκαπούρη». Από το 1998 ξεκινούν και οι εξαγωγές στην Αμερική και τον Απρίλη του 2008 η «ΦΑΓΕ» ξεκινάει τη λειτουργία ενός νέου εργοστασίου για την παραγωγή του TOTAL στις ΗΠΑ, επενδύοντας 100.000.000 δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.