Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση για τους μετανάστες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο νομάρχη Εβρου πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαζικοί φορείς του νομού, με αφορμή τη νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες που αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ», η Γραμματεία Εβρου της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικού Τομέα και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το νέο έγκλημα σε βάρος 16 νέων μεταναστών. Κατήγγειλαν τα αδίστακτα κυκλώματα, που πνίγουν στον Εβρο τα όνειρα και τις ελπίδες των μεταναστών, αλλά και την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που υλοποιούν κατά γράμμα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κάλεσαν το νομάρχη να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί το θέμα και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, ώστε να εκφράσει την αλληλεγγύη της.

Σημείωσαν ότι οι οικονομικοί μετανάστες και οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, είναι άνθρωποι που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Η πολιτική των ιμπεριαλιστικών χωρών κυρίως των ΗΠΑ και της ΕΕ (με τις επεμβάσεις τους σε ξένες χώρες, με τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, την υπερεκμετάλλευση των λαών, τη στήριξη αυταρχικών καθεστώτων, τις πολεμικές συγκρούσεις) εξαναγκάζει τους λαούς να εγκαταλείπουν τις πατρογονικές εστίες τους. Αυτή η πολιτική είναι ο ηθικός αυτουργός για τα εκατοντάδες θύματα μεταναστών, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων, που καθημερινά πνίγονται στη θάλασσα, στα ποτάμια ή κομματιάζονται στα ναρκοπέδια. Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία και λειτουργία στρατοπέδων φύλαξης μεταναστών στο νομό, αλλά και σ' ολόκληρη τη χώρα και απαίτησαν τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας με συνθήκες διαβίωσης ανθρώπινες και αξιοπρεπείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.