Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη - Συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι Μακεδονίας - Θράκης

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης. Και οι δύο είναι προγραμματισμένες για τις 10.30 το πρωί. Η μία θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα ακολουθήσει πορεία προς το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης. Η δεύτερη οργανώνεται από το ΠΑΜΕ και έχει σημείο συγκέντρωσης το χώρο κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους με Εγνατία.
Σχετικά με την πρώτη πορεία, εκπρόσωποι του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εργαζόμενους και συνταξιούχους να αντιδράσουν στις αλλαγές που επιβάλλονται στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, ημέρα που «κατεβαίνει» στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με ανακοίνωσή του καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία (από 6πμ της Πέμπτης έως 6πμ της Παρασκευής) που κήρυξε για την Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Ο δημοσιογραφικός κόσμος αντιδρά μεταξύ άλλων «στην υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποδήμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και στην προσπάθεια να εδραιωθούν ελαστικές μορφές εργασίας.

Επίσης, αντιδρά στην υφαρπαγή πόρων από τα αποθεματικά των ταμείων τα οποία δεν επιβαρύνουν το κράτος ούτε μ΄ ένα ευρώ αλλά και τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων που εργάζονται στα διαδικτυακά ΜΜΕ από την ασφάλισή τους στα οικεία ταμεία, όπως και την απαλλαγή των διαδικτυακών διαφημίσεων από την καταβολή αγγελιοσήμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.