Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο κούγιας έκανε κουρέλι την απολογία κορκονέα - Δίκη για την δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Ο σαραλιώτης δηλώνει ανεύθυνος.


Συνεχίστηκε και χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, η εξέταση του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα που κατηγορείται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Ο κατηγορούμενος, απαντώντας στον εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπο Λακαφώση, για μία ακόμη φορά «έδειξε» ότι η επίθεση που είχε δεχτεί την πρώτη φορά το περιπολικό και στάθηκε η αφορμή, όπως είχε υποστηρίξει, να ψάξουν να βρουν τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ήταν η ρίψη ενός μπουκαλιού. Ο κατηγορούμενος, Επ. Κορκονέας, επίσης, δεν μπόρεσε να απαντήσει στον εισαγγελέα αν τα άτομα αυτά ήταν τελικά τα ίδια που βρέθηκαν στην οδό Τζαβέλα το βράδυ της δολοφονίας.

Χαρακτηριστικό των όσων ειπώθηκαν είναι και η ερώτηση του εισαγγελέα που είπε στον κατηγορούμενο, «στην πρώτη προανακριτική (απολογία) έχετε πει για επίθεση από αρκετά άτομα με μπουκάλια, στην ανακριτική μιλήσατε για διάφορα αντικείμενα και στην τρίτη στα πλαίσια της "αναβάθμισης" έγιναν πέτρες, μάρμαρα και μπουκάλια. Μπορείτε να απαντήσετε τι ήταν τελικά;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός φρουρός εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε, στον εισαγγελέα, ότι κάποιες απαντήσεις ειπώθηκαν με σκοπό την προστασία του εαυτού του και των δικαιωμάτων του. «Για να βοηθηθώ», είπε στον εισαγγελέα. Επιπρόσθετα, απαντώντας στην ερώτηση του εισαγγελέα, γιατί ήταν τόσο σοκαρισμένος μετά τη χρήση του όπλου, αφού απεγκλωβίστηκε και ήταν καλά ο ίδιος και ο συνάδελφός του, είπε ότι σκεφτόταν την ΕΔΕ που θα ακολουθήσει επειδή είχε χρησιμοποιήσει όπλο. Να σημειωθεί εδώ ότι ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει ότι για θάνατο ανθρώπου (σ.σ. δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου) έμαθε όταν μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και αφού είχε παραδώσει το όπλο. Φτάνοντας στο τέλος των ερωτήσεων του εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος άρχισε να κλαίει, ψελλίζοντας συγγνώμη και λέγοντας ότι δεν είμαι αυτός που με παρουσιάζουν, είμαι ψυχικά πληγωμένος και ότι δεν είχα αντιπαλότητα μαζί τους, με αυτούς τους νέους που κυκλοφορούσαν στα Εξάρχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τον Επ. Κορκονέα από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορο της οικογένειας Γρηγορόπουλου, ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού, Αλ. Κούγιας, διέκοπτε συνέχεια, ενώ δεν το επιτρέπει η δικονομία, με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να πει
«κάνατε κουρέλι την ιερή στιγμή του κατηγορούμενου».

Σήμερα η δίκη συνεχίστηκε με την απολογία του συγκατηγορούμενου του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βασίλη Σαραλιώτη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, συνεχίζεται στην Άμφισσα η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

"Όταν έριξα κροτίδες κρότου λάμψης οι άνθρωποι που βρίσκονταν απέναντι μου σταμάτησαν να πετούν αντικείμενα προς το μέρος μας και κατάλαβαν ότι έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε" υποστήριξε ο Β. Σαραλιώτης και πρόσθεσε: "Του λέω πάμε, γυρίζω το κεφάλι και αμέσως ακούω τον πυροβολισμό. Τα έχασα, δεν το περίμενα. Θεωρώ ότι πυροβόλησε ψηλά για εκφοβισμό".

Όσο για τη δική του εμπλοκή δήλωσε πως είναι αθώος και εξέφρασε τη θλίψη του σημειώνοντας ότι δεν έχει ευθύνη για ό,τι συνέβη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.