Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Oι αμερικανοί πληρώνουν τις βαρβαρότητες της αστυνομίας κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων .



Δικαιώθηκαν τρεις ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες στα δικαστήρια και θα αποζημιωθούν με περίπου 1,7 εκ. δολάρια εξαιτίας του ξυλοδραμού που υπέστησαν από αστυνομικούς της πόλης κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου, το 2007.



Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες επεδίκασε στην οπερατέρ του Fox, Πατρίσια Μπάλαζ το ποσό του 1,7 εκ. για διαφυγόντα κέρδη και ιατρικά έξοδα, ενώ στη δημοσιογράφο του NPR, Πατρίσια Ναζάριο, το ποσό των 39.000 για ιατρικά έξοδα. Οι δικαστές, πάντως, έφτασαν σε αδιέξοδο, αναφορικά με την αποζημίωση της τρίτης ρεπόρτερ, Κριστίνα Γκονζάλες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Μπάλαζ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έριξαν την Γκονζάλες "σαν πάνινη κούκλα" την ώρα που απωθούσαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μεταναστευτικά θέματα κοντά στο πάρκο Μακ Άρθουρ του Λος Άντζελες την 1η Μαίου του 2007. Η ίδια έκανε λόγο για "συνθήκες εμπόλεμης ζώνης" εκείνη την ημέρα.

Η αποζημίωση που καλείται να πληρώσει η αστυνομία της πόλης ακολούθησε αυτή των 13 εκ. δολαρίων, την οποία κέρδισαν 300 διαδηλωτές που υπέστησαν κακομεταχείριση, ενώ η πόλη πλήρωσε άλλα 450.000 δολάρια σε άλλους πέντε δημοσιογράφους. "Υπήρξε πόλεμος κατά των ΜΜΕ εκείνη την ήμερα" ανέφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος των δημοσιογράφων, Μπράουν Γκριν.

Μετά τις υπέρογκες αποζημιώσεις, η αστυνομία της Πόλης των Αγγέλων θα κάνει σαρωτικές αλλαγές στις μεθόδους διαχείρισης μεγάλου πλήθους, αναφέρουν οι "ΛΑ Τάιμς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.