Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Μετά από μια σειρά ασαφών απαντήσεων στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου της Αμφισσας, Αντζελίτας Παπαβασιλείου, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκoνέας, δήλωσε χθες στην απολογία του ότι πυροβόλησε «κοιτώντας προς το πλήθος».

Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος του μικτού ορκωτού δικαστηρίου έλεγε για τις απαντήσεις στην ερώτηση, για το πώς πυροβόλησε, πως «είναι τόσο αντιφατικά αυτά που λέτε και δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω». Επίσης, ο Επ. Κορκονέας για την ώρα του πυροβολισμού είπε ότι δε σκέφτηκε τίποτα. «Ηταν σαν να πάγωσε το μυαλό μου», είπε. Να θυμίσουμε ότι σε άλλη απολογία του είχε ισχυριστεί πως πυροβόλησε την ώρα που έτρεχε να ξεφύγει.

Χαρακτηριστική ήταν κι η απάντησή του στην ερώτηση της προέδρου για το αν κάποιος πυροβολεί στον αέρα αν βλέπει το όπλο. «Οχι», είπε ο κατηγορούμενος. Τέλος, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ότι δεν έκανε προειδοποιητική βολή, αφού η ενδεδειγμένη θέση, όπως είπε, της προειδοποιητικής βολής είναι «να μη βλέπει κάποιος το όπλο του όταν πυροβολεί στον αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.