Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Στάση εργασίας την Τρίτη αποφάσισε η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σε τρίωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας θα προχωρήσουν την Τρίτη, 13 Ιουλίου, από τις 10:00 ως τις 13:00, οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Την κινητοποίηση αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη "σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της γκρεμίζει κατακτήσεις ενός αιώνα".

Παράλληλα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου και στη συγκέντρωση στη Βουλή, την ώρα που θα ψηφίζεται το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Επίσης, η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων με στόχο την έκφραση της αντίθεσης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και την προβολή των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, ενώ καλεί όλους τους συλλόγους να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και περιοδείες για την καλύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία ζητά την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την τακτοποίηση του προσωπικού όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και την κατάργηση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού στους δήμους και τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.