Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ


Το ολοκαύτωμα της 27ης Ιούνη 2007, δεν αποτέλεσε παρά μια μόνο στιγμή της συνεχιζόμενης καταστροφής και λεηλασίας της Πάρνηθας από ένα πλήθος εγκληματικών δραστηριοτήτων και σχεδιασμών της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας πάνω στο βουνό.

Τρία χρόνια μετά, το καζίνο επεκτείνεται στην καρδιά του Δρυμού, οι στρατιωτικές βάσεις και το πάρκο κεραιών καταλαμβάνουν τις ψηλότερες κορφές της Πάρνηθας και οικοδομικοί οικισμοί ξεφυτρώνουν μέσα στα εναπομείναντα δάση της.



Τρία χρόνια μετά, εκποιούνται δημόσιες δασικές εκτάσεις στα παλιά βασιλικά ανάκτορα και προωθείται η εγκατάσταση βιομηχανικής ζώνης (Τεχνόπολη Ακρόπολις Α.Ε.) στους ανατολικούς πρόποδες του βουνού καθώς και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον πυρήνα του Δρυμού.



Τρία χρόνια μετά, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στις πηγές και τα μονοπάτια του βουνού αλλοιώνοντας επιπλέον το φυσικό τοπίο, σχεδιάζεται η ανέγερση καταστημάτων αναψυχής στην αγία Τριάδα, ο περιορισμός της ελεύθερης πρόσβασης στο Δρυμό, η επιβολή αντιτίμου στους επισκέπτες και η συνολική μετατροπή του βουνού σε περιαστικό πάρκο με πλήθος εμπορικών χρήσεων.



ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ



Σάββατο 3 Ιούλη, 5μμ: Συγκέντρωση – Ενημέρωση – Προβολή Βίντεο

Κυριακή 4 Ιούλη, 11πμ: Συγκέντρωση – Περιήγηση

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΞΕΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ



Λεωφορείο 714 από πλατεία Βάθης

Σάββατο 6:35 & 14:30

Κυριακή 6:35 & 08:00



Πρωτοβουλία αγώνα από το λόφο του Στρέφη για τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.