Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Οι εργαζόμενοι της Ταξικής Πορείας εκφράζουν την ταξική τους αλληλεγγύη στους απολυμένους συμβασιούχους της ΕΡΤ οι οποίοι, μετά από χρόνια δουλειάς, πετιούνται στους δρόμους της ανεργίας. Και μάλιστα, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα αποζημίωσης ή ταμείου ανεργίας, καθώς οι νόμοι του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα επέτρεπαν στην ΕΡΤ να τους απασχολεί με την απαράδεκτη μέθοδο του δελτίου παροχής (το περίφημο «μπλοκάκι») ως δήθεν ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι απολύσεις των 1.047 συμβασιούχων της ΕΡΤ (που ξεκινούν από 1η Ιουλίου) συμπίπτουν με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος που -μέσα σ’ όλα τ’ άλλα- ενσωματώνει και το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, της μείωσης των αποζημιώσεων και της καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων. Γεγονός καθόλου τυχαίο, που φανερώνει ότι η κυβέρνηση με τους νόμους και τις πράξεις της ανάβει το πράσινο φως για χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των απολυμένων της ΕΡΤ και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις αυτές. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη δουλειά. Για να δυναμώσει το μέτωπο αντίστασης στην αντεργατική επέλαση κυβέρνησης-κεφάλαιου. Για να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ και προωθεί σύσσωμο το αστικό μπλοκ εξουσίας.
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.
• ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ» ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
• ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.