Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Αύριο η δίκη για την κακοποίηση του ελέφαντα στη Φλώρινα

Εκδικάζεται αύριο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Φλώρινας, ύστερα από μήνυση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος», φιλοζωικών σωματείων και ιδιωτών, για το βασανισμό ενός άτυχου ελέφαντα κατά τη διάρκεια παραστάσεων του τσίρκου «Άλεξ Χαμάε - Τσίρκο Μάσιμο» στην ακριτική πόλη.


Κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί ο ιδιοκτήτης και ο εκπαιδευτής του τσίρκου, σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για την κακοποίηση του ελέφαντα.

Το περιστατικό τελέστηκε στις 2 Μαίου 2009 μέσα στην προσωρινή εγκατάσταση της επιχείρησης στο δήμο Φλώρινας. Το αδίκημα τεκμηριώνεται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που μεταδόθηκε και δημόσια από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τρίτη 12 Μαΐου 2009 στην εκπομπή "ECO News".

Σύμφωνα με τον "Αρκτούρο", "πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων σε επιχειρήσεις τσίρκο που λειτουργούν ανά τον κόσμο και βλέπουν το φως της δημοσιότητας".

Η οργάνωση συνεχίζει την εκστρατεία με τίτλο "Ελλάδα, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα" και καλεί:

* Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τροποποιήσει τη σχετική νομοθεσία και να απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο την είσοδο και λειτουργία επιχειρήσεων τσίρκο με ζώα.

* Δήμους και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απαγορεύσουν με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων τη λειτουργία τσίρκων στην επικράτειά τους.

* Ενεργούς πολίτες να υποστηρίξουν το αίτημά μας υπογράφοντας στο www.arcturos.wordpress.com

"Ευχαριστούμε όλους τους δήμους που ήδη έχουν αποφασίσει την απαγόρευση λειτουργίας τσίρκο με ζώα καθώς και τους 30.000 πολίτες που έχουν ήδη υποστηρίξει το αίτημά μας", λέει στην "Ε" η υπεύθυνη επικοινωνίας του "Αρκτούρου", Βάσω Πετρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.