Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η εξουσία των κοριών.


Πριν λίγες μέρες ένας σύντροφος από το Λέκκο, ανακάλυψε στο αυτοκίνητό του ανεπιθύμητους επισκέπτες. Κάποιος μπάσταρδος είχε τοποθετήσει έναν κοριό κατασκευασμένο από ένα κινητό τηλέφωνο και μια κεραία με ειδικές μετατροπές, έναν ανιχνευτή GPS και ένα μικρόφωνο, συνδέοντάς τον στην παροχή ρεύματος από το φανάρι στη θέση του συνοδηγού. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα στο αμάξωμα και το εσωτερικό κάλυμμα, στερεωμένο από δύο μαγνήτες.

Αυτή η ανακάλυψη, δεδομένου του παρόντος κλίματος, σίγουρα δεν μας εκπλήσσει. Είναι ενοχλητικό σε ένα σύστημα που δέχεται μόνο την σιωπηρή πλειοψηφία, το να παρενοχλείς την εξουσία , να υψώνει κάποιος τη φωνή του και να συνεχίζει τους αγώνες ενάντια σε αυτό που καταδυναστεύει τις ζωές μας ολοένα και περισσότερο. Αυτό το γεγονός δεν είναι παρά η πιο πρόσφατη κατασταλτική επίθεση σε αυτή την πόλη. Λίγες μόλις εβδομάδες νωρίτερα η αίτηση για ειδική παρακολούθηση ενός συντρόφου και φίλου και όχι πολύ παλιότερα η «αναγνώριση» από την αστυνομιία για της υποτιθέμενης κοινωνικής επικινδυνότητάς 12 συντρόφων που «προειδοποιήθηκαν λεκτικά».

Προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, να μας καταστείλουν και να μας συλλάβουν, αλλά καμία απόα υτές τις αχρειότητες δεν πρόκειται να πετύχει. Στο Λέκκο εδώ και χρόνια συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που σκεφτόμαστε και για αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν την ύπαρξή μας, η σκέψη είναι ήδη από μόνη της κάτι επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο. Να μας κατασκοπεύουν, να μας ακούν, να μας παρακολουθούν...τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα για το σύστημα. Αυτοί που σπαταλούν όλη τους τη ζωή χωρίς να κοιταχτούν ούτε μια φορά μέσα στον καθρέφτη, δολοφόνοι στους δρόμους και τα οδοφράγματα, φύλακες και βασανιστές στα κέντρα κράτησης και τις φυλακές, είναι συχνά ειδικοί στο να παρεισφρείουν στις ζωές των άλλων. Οτιδήποτε πούμε δεν είναι ελεύθερο,μπορεί πάντα να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας. Τα μυστικά μας και οι διαφωνίες μας, τα φιλιά και τα λόγια αγάπης, η μουσική και τα τραγούδια μας όλα κατασκοπεύονται από τους διαχειριστές του νόμου και της τάξης.

Πέρα από αυτό, η μπόχα του θανάτου που αποπνέεται από κάθε μηχανισμό εξουσίας μόλις έχει εισβάλλει στο αυτοκίνητό μας είναι πολύ δύσκολο να την ξεφορτωθείς.Αλλά να είναι σίγουροι, ότι όλη αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται όυτε μια γρατζουνιά να επιφέρει στο πάθος για ελευθερία που κουβαλάει οποιοσδήποτε αγωνίζεται. Δεν πρόκειται ποτέ να σβήσουν τα χαμόγελά μας. Μόνο μπορούν να δώσουν στον αγώνα μας περισσότερη ζωή,περισσότερο σφρίγος, περισσότερη οργή.

Αναρχικοί του Λέκκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.