Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα

 Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια αύριο καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για Ασφαλιστικό και εργασιακά. «Κλειστό» θα μείνει και το λιμάνι του Πειραιά. Απεργία πραγματοποιούν και η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου.



Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν την αγριότητα και το βάθος της ταξικής επίθεσης.

"Στόχος της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ που τη στηρίζει, της Ν.Δ. που συναινεί είναι να αυξάνονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου" επισημαίνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ.

"Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Έχουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες. Έχουν σαν οδηγό την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ευαγγελίζονται τη συνεργασία με αυτούς που εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη. Ετοιμάζονται να υπογράψουν μηδενική αύξηση για την ΕΓΣΕΕ. Κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους εργαζόμενους λέγοντας ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, τα οποία βγάζουν τις απεργίες σε ποσοστό 99% παράνομες και καταχρηστικές" προστίθεται στην ανακοίνωση για την αυριανή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Επιπλέον το ΠΑΜΕ διεκδικεί, δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο.

- 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό.

-Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.

-Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

-Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:00 αύριο το πρωί στην Ομόνοια, ενώ προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς και στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.