Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ/Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ● ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ● ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜαχητική απάντηση αλληλεγγύης δόθηκε σήμερα στο Αεροδρόμιο από πρωτοβάθμια σωματεία και δεκάδες αλληλέγγυους στις μεθοδεύσεις για απόλυση του προέδρου του συνδικάτου Ν Γουρλά από την εργοδοσία της εταιρίας, Καταστήματα Τύπου Papasotiriou Presspoint. Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν το κεντρικό κατάστημα της εταιρίας στο επίπεδο των αναχωρήσεων φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας με ανακοίνωση του συνδικάτου τους εργαζόμενους αλλά και επιβάτες. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να σταματήσουν οι διαδικασίες απόλυσης που έχουν ξεκινήσει από την εργοδοσία, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να ανακληθεί η μετακίνηση του συναδέλφου σε χώρο μακριά από το χώρο του αεροδρομίου, να σταματήσουν οι διώξεις και διακρίσεις σε βάρος του.

Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο Σάββατο 3-7 στις 11πμ σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή τη φορά έξω από το κεντρικό βιβλιοπωλείο της Παπασωτηρίου στην Πανεπιστημίου (απέναντι από τα προπύλαια)Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΡΦΙΚΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑΡΑΧΗΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 11 πμ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

(Πανεπιστημίου, απέναντι από Προπύλαια)■ ■ ■ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΧΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Η Χαρά Χατζή απολύθηκε στις 31 Μαΐου 2010 από τη συγκεκριμένη εταιρία εξαιτίας κάποιων διαφωνιών που είχε στο παρελθόν με την υπεύθυνη του τμήματος, όπως της είπαν. Ο πραγματικός όμως λόγος ήταν η άρνησή της να υπογράψει μία νέα σύμβαση με ημερομηνία 19 Μαΐου 2010 σε άλλη εταιρία του ίδιου ομίλου χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος όρος που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά της από την προηγούμενη σύμβαση. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της εργαζόμενης με τον υπεύθυνο προσωπικού, της έγινε γνωστό ότι εστάλησαν οικειοθελείς αποχωρήσεις στον ΟΑΕΔ χωρίς ενημέρωση και χωρίς υπογραφή των εργαζομένων. Εκείνος παραδέχθηκε ότι προτού υπογραφεί η ηθελημένη αποχώρηση και η νέα σύμβαση, πρέπει οι εργαζόμενοι να υπογράψουν με τον εργοδότη ιδιωτικό συμφωνητικό που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους. Απλά για οικονομία χρόνου, όπως ανέφερε, στέλνεται πρώτα η νέα σύμβαση.

Η πράξη αυτή δείχνει τη διάθεση της επιχείρησης να ενεργεί αυθαίρετα. Κάθε υπάλληλος που διαφωνεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα της απόλυσής του. Με αφορμή το παραπάνω συμβάν, αξίζει να αναφερθούν οι εξαιρετικά άσχημες συμπεριφορές που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι από την υπεύθυνη στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Εκβιαστικές συμπεριφορές που δηλώνουν έλλειψη αυτοελέγχου, καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναγκάζουν τον κάθε εργαζόμενο να λειτουργεί υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης και άγχους. Καθένας που θα τολμήσει να φέρει αντίρρηση στην εκδότρια, υπερασπιζόμενος το θεμελιώδες δικαίωμά του στον σεβασμό στον εργασιακό χώρο , έρχεται σε σύγκρουση μαζί της. Παρόμοια γεγονότα είχαν συμβεί και το φθινόπωρο και είχαν οδηγήσει σε απόλυση άλλη μία εργαζόμενη.

Στην εποχή της τρόικας, του Δ.Ν.Τ., της προσπάθειας για κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, κάθε απόλυση είναι μάχη για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στον εκβιασμό των απολύσεων που θέλουν να μας επιβάλουν τα αφεντικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό σε αυτές τις συμπεριφορές, που έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας και ζητάμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 6/7 στις 10.00 π. μ. έχει οριστεί 3μερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σουρμελή 2 & Αχαρνών – Πλ. Βάθη). Να είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε τη συναδ. Χαρά

■ ■ ■

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

στις επιχειρήσεις BANQUET, Καφεναί, Barθelonika

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σωματείων και Εργαζομένων, BANQUET, Καφεναί, Barθelonika, καλεί όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία της πόλης να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.