Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Καταγγελία της Σωματειακής Επιτροπής «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ)

Την εργοδοσία της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» για τη χτεσινή τρομοκρατική απόλυση του εργαζόμενου Κώστα Κλημόπουλου, που πρωτοστατεί στους αγώνες στο χώρο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της.

Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ενάντια στις απολύσεις που έχουν γίνει από τα τέλη Μάη μέχρι τώρα (έχουν απολυθεί περίπου 45 εργαζόμενοι) και ενάντια σε όσες σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα. Αμέσως μετά την κινητοποίηση η εργοδοσία απέλυσε τον Κώστα Κλημόπουλο που είναι μέλος της Σωματειακής Επιτροπής, συμμετείχε ενεργά στην περιφρούρηση της στάσης εργασίας και ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου «Ιντρακόμ».

Η Σωματειακή Επιτροπή σημειώνει ότι η εργοδοσία «πήρε το μήνυμα της χτεσινής επιτυχημένης στάσης εργασίας και απαντά με επίθεση (...) Η συγκεκριμένη απόλυση είναι τρομοκρατική! Η εργοδοσία χτυπώντας τους πιο πρωτοπόρους αγωνιστικά συνάδελφους μας, θέλει να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους». Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους «να σταθούν στο πλευρό του συνάδελφου Κλημόπουλου, στο πλευρό του ΣΕΤΗΠ στον αγώνα που θα δώσουμε για την επαναπρόσληψή του. Καλούμε το σωματείο των εργαζομένων της ΙΝΤΡΑΚΟΜ να συμμετέχει ενεργά σε αυτόν τον αγώνα. Καλούμε τα συνδικάτα γενικότερα να καταγγείλουν την τρομοκρατική απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου και να συμμετέχουν στον αγώνα που θα δώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.